Αθλητισμός

Λευτέρης Πετρούνιας: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου (βίντεο)

Λευτέρης Πετρούνιας: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου (βίντεο) Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Για τρίτη συνεχόμενη φορά ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο «Άρχοντας των κρίκων» ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάτι που κανείς άλλος Έλληνας δεν το έχει καταφέρει στην ενόργανη.

Τιμώντας επάξια τον τίτλο του, ο Άρχοντας των τίτλων, ανέβηκε στο βάθρο το Παρίσι για να παραλάβει από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο το χάλκινο μετάλλιο.

petroynias21_3bafc.jpg

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς.

petroynias3_b46ef.jpg

Έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο μοναδικός Έλληνας Ολυμπιονίκης που έχει κατακτήσει 3 μετάλλια στην ενόργανη και ο μοναδικός στην ιστορία του αγωνίσματος.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο και χάλκινος στο Τόκιο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου του δήλωσε πως «Ήρθαμε στοχεύοντας ένα μετάλλιο, όχι κάποιο συγκεκριμένο. Είχε πρωταρχικό ρόλο στο μυαλό μου να βρεθώ σε ένα από τα τρία μετάλλια, καθώς δεν έχει ξαναγίνει στους κρίκους και αυτός ήταν ο σκοπός. Εντόπισα 2 λάθη στο πρόγραμμά μου, θα μπορούσε να είναι ισοβαθμία με τον πρώτο και θα ήμουν εγώ μπροστά γιατί το πρόγραμμά μου είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Δεν πειράζει είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν καλύτερο αθλητή» σημείωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«Σίγουρα αν δεν είχα την οικογένειά μου τη Βασιλική, τα παιδιά μου, την ομάδα και όλη την Ελλάδα τίποτα δεν θα ήταν εφικτό» είπε μετά την κατάκτηση ενός ακόμα ολυμπιακού μεταλλίου στην καριέρα του.