Αθλητισμός

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Τι ώρα αγωνίζονται τη Δευτέρα Καραλής και Στεφανίδη

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Τι ώρα αγωνίζονται τη Δευτέρα Καραλής και Στεφανίδη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ξεκινά το πρωί της Δευτέρας το επί κοντώ γυναικών στο Παρίσι με τρεις ελληνικές συμμετοχές.

Ημέρα τελικού η Δευτέρα για τον Εμμανουήλ Καραλή, που διεκδικεί ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο «ασημένιος» τον Ιούνιο στη Ρώμη έχει κάνει φέτος 5,93μ. και πέρασε εύκολα από τη διαδικασία του προκριματικού. Μεγάλος του αντίπαλος ο θρυλικός Μόντο Ντουπλάντις που είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό. Ωστόσο ο Μανόλο έχει να αντιμετωπίσει και τους Σαμ Κεντρικς και Έρνστ Ομπιεν.

Στη μάχη η Κατερίνα Στεφανίδη

Το επί κοντώ γυναικών ξεκινάει το πρωί της Δευτέρας με τρείς ελληνικές παρουσίες, ανάμεσά τους και αυτή της Ολυμπιονίκη, Κατερίνας Στεφανίδη. Η Στεφανίδη, μετέχει για 4η δορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έρχεται μετά την κατάκτηση του ασημένιου στο ευρωπαϊκό της Ρώμης. Η Κατερίνα Στεφανίδη συμμετέχει στο α’ προκριματικό γκρουπ και με 4,73μ. φετινό ρεκόρ, θα διεκδικήσει μια θέση στις 12 του τελικού.

Στο ίδιο προκριματικό γκρουπ αγωνίζεται και η Ελένη Πόλακ, στη δεύτερη παρουσία της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια έχει περάσει φέτος τα 4,60μ., επίδοση που θέλει να βελτιώσει ώστε να βρεθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου είναι η νεαρότερη της ελληνικής τριάδας και με 4,50μ. ατομικό ρεκόρ θέλει να κάνει την μεγάλη υπέρβαση. Η Αδαμοπούλου μετέχει στο β’ προκριματικό γκρουπ. Το όριο πρόκρισης στον τελικό είναι 4,70μ. και τα διαδοχικά ύψη τα εξής: 4,20 μ., 4,40 μ., 4,55 μ., 4,65 μ., 4,70 μ.

Στα ρεπεσάζ η Εμμανουηλίδου

Τη δεύτερη ευκαιρία με τη διαδικασία των ρεπεσάζ θα έχει η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 200 μέτρα. Θα τρέξει στην πρώτη από τις τέσσερις συνολικές σειρές και για να προκριθεί στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Θα πρέπει είτε να είναι νικήτρια στη σειρά της, είτε να είναι ανάμεσα στους δύο καλύτερους χρόνους στο σύνολο.

Οι ελληνικές συμμετοχές τη Δευτέρα 5/8, μετάδοση ΕΡΤ2:
11.40 Επί κοντώ (Γ) πρ. Στεφανίδη, Πόλακ, Αδαμοπούλου
13.50 200 μ. (Γ) ρεπεσάζ Εμμανουηλίδου
20.00 Επί κοντώ (Α) Τελικός Καραλής.