Αθλητισμός

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Η απίστευτη αντίδραση Καραλή όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Η απίστευτη αντίδραση Καραλή όταν πήρε το χάλκινο μετάλλιο
Ο Εμμανουήλ Καραλής αναδείχθηκε χάλκινος Ολυμπιονίκης στο Άλμα επί Κοντώ: «Έχω θυσιάσει πάρα πολλά, έχω δουλέψει πολύ γι΄αυτό, είναι κάτι που άξιζα, και να το καταφέρνω είναι ονειρικό»

Ήταν μία μαγική βραδιά για τον 25χρονο Εμμανουήλ Καραλή που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια όλα τα ύψη, από το 5,50μ έως και το 5,90μ για να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Εκεί έχασε τα 5,95μ, αλλά σε μια μνημειώδη κίνηση τακτικης, άφησε το ύψος, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στους 4 βασικούς αντιπάλους του για το χάλκινο. Απέτυχαν όλοι κι έτσι ο «Μανόλο» εξασφάλισε την τρίτη θέση, αφού μπροστά του βρίσκονταν ήδη οι Ντουπλάντις, Κέντρικς.

Ο Σουηδός παγκόσμιος ρέκορντμαν δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το back to back στα Χρυσά Ολυμπιακά Μετάλλια με 6 μέτρα και 25 εκατοστά, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, «συντρίβοντας» παράλληλα και το Ολυμπιακό ρεκόρ του Τιάγκο Μπράζ (Βραζιλία) με 6,03 από το 2016 στο Ρίο.

6286984_01e62.jpg

Η τελική οκτάδα στο Άλμα Επί Κοντώ

1. Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) 6,25 - παγκόσμιο ρεκόρ

2. Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) 5,95

3. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5,90

4. Τζον Ομπιένα (Φιλιππίνες) 5,90

5. Ερσού Σασμά (Τουρκία) 5,85

6. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,85

7. Μποκάϊ Χουάνγκ (Κίνα) 5,80

8. Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5,80

6286931_f9808.jpg

Δεν το πίστευε ότι είναι Ολυμπιονίκης!

Η τρομερή αντίδραση του Εμμανουήλ Καραλή τη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι είναι χάλκινος Ολυμπιονίκης.

«Θυσίασα πολλά γι΄ αυτό το μετάλλιο»

«Δεν το έχω πιστέψει, είμαι και πάρα πολύ κουρασμένος γιατί έχω μιλήσει και σε πολλά media, κουράστηκα περισσότερο από τον…αγώνα! Αλλά ναι κάτι που θα συνειδητοποιήσω όσο περνούν οι μέρες και είμαι πολύ ευτυχισμένος και απλά είμαι πάρα πολύ ευγνώμων που κατάφερα να πάρω το μετάλλιο με ανθρώπους γύρω μου που με στηρίζουν και με αγαπάνε», δήλωσε λίγο μετά την μεγάλη του νίκη ο Εμμανουήλ Καραλής.

«Δεν είναι καθόλου εύκολο έχω θυσιάσει πάρα πολλά, έχω δουλέψει πολύ γι΄αυτό, είναι κάτι που άξιζα, και να το καταφέρνω είναι ονειρικό. Γιατί όταν έχεις ένα όνειρο και το εκπληρώνεις είναι απίστευτο, και θέλω λίγες μέρες να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε», συμπλήρωσε σε δηλώσεις του στο Mega.

«Πρώτη φορά κλαίω, είναι δάκρυα χαράς. Ξέσπασα σε λυγμούς, πήρα όλους τους ανθρώπους που αγαπάω, ήταν και ο Λευτέρης Πετρούνιας να με δει. Ήταν σημαντικό που ήταν εκεί ένα είδωλο να έρθει να με δει, ήταν εκεί η οικογένειά μου, αγκαλιές φιλιά, είναι κάτι που θα το θυμάμαι σε όλη μου την ζωή», τόνισε ο «χάλκινος» ολυμπιονίκης.

6286962_425d3.jpg

Η πρώτη του ανάρτηση

«ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩΩ» έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram ο χάλκινος Έλληνας Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής στον λογαριασμό του στο Instagram, ανεβάζοντας τρεις φωτογραφίες με τους συγγενείς και συνεργάτες του, λίγο μετά από το άλμα στα 5.90μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.