Τεχνολογία

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια τού iPhone 16 - Δείτε live την παρουσίαση της Apple

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποκαλυπτήρια τού iPhone 16 - Δείτε live την παρουσίαση της Apple Φωτογραφία: pexels
Το νέο μοντέλο που λανσάρει η Apple σε λίγες ώρες, διαφοροποιείται από τα προηγούμενα, ιδίως μέσω της ενσωμάτωσης προηγμένων χαρακτηριστικών AI.

Στις 8 το βράδυ της Δευτέρας θα γίνουν από την Apple τα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου iPhone16.

Στην εκδήλωση με θέμα «It's Glowtime» θα παρουσιαστούν τα iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

Τα νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με δυνατότητες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει τις πωλήσεις της ναυαρχίδας της.

Το iPhone αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της Apple, καθώς μόνο το τελευταίο τρίμηνο έχει συνεισφέρει στην εταιρεία 39 δισ. δολάρια, ποσό που αντιπροσωπεύει το 60% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Το νέο μοντέλο που λανσάρει η Apple σε λίγες ώρες, διαφοροποιείται από τα προηγούμενα, ιδίως μέσω της ενσωμάτωσης προηγμένων χαρακτηριστικών AI.

Μία από τις βασικές καινοτομίες της σειράς iPhone 16 θα είναι η εισαγωγή της «Νοημοσύνης της Apple» («Apple Intelligence»), μιας σουίτας λειτουργιών λογισμικού με βάση την τεχνητή νοημοσύνη που θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις συσκευές της Apple. Αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου προγραμματιστών της Apple. Ανακοινώθηκε επίσης μια αξιοσημείωτη συνεργασία με την OpenAI, τους δημιουργούς του ChatGPT, που σηματοδοτεί τη σοβαρή πρόθεση της Apple να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στο οικοσύστημα των προϊόντων της.

Επιπλέον, η εικονική βοηθός της Apple, η Siri, πρόκειται να λάβει μια σημαντική αναβάθμιση μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Η Siri, έχει χάσει... έδαφος από τους ανταγωνιστές της, όπως το GPT-4o της OpenAI. Η αναβάθμιση θα δώσει στη Siri νέες λειτουργίες και φρέσκο σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένου ενός παλλόμενου φωτός στην άκρη της αρχικής οθόνης, που θα σηματοδοτεί την παρουσία της.

Παρακολουθήστε εδώ τη ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης:

{https://youtube.com/watch?v=uarNiSl_uh4}