Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσός ο Τεντόγλου (βίντεο)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσός ο Τεντόγλου (βίντεο) Φωτογραφία: INTIME/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ξανά στο ψηλότερο βάθρο ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα: κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι 2024.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο και παγκόσμιος πρωταθλητής, επανέλαβε τον άθλο του Τόκιο και ανέβηκε για μία ακόμα φορά στο ψηλότερο βάθρο με άλμα στα 8.48μ.

Ασημένιος ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ και χάλκινος ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι. 

Η πρώτη προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου

Ο μεγάλος αντίπαλος του Μίλτου Τεντόγλου, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι πέταξε στο πρώτο του άλμα στα 8,34μ. Ο Έλληνας αθλητής απάντησε με ένα άλμα στα 8,27μ. Ο Πίνοκ απάντησε με 8.36μ.

Στη δεύτερη προσπάθειά του ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι έκανε ένα φανταστικό άλμα στα 8,25μ. O Ελβετός Εχάμερ μετά από μία άκυρη πρώτη προσπάθεια, πήδηξε στα 8,20μ. Ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε με το τέλειο άλμα, στα 8,48μ. Είναι η καλύτερη επίδοση από οποιονδήποτε άλλο αθλητή του μήκους στον κόσμο φέτος.

Το άλμα Τεντόγλου στα 8,48μ

Η τρίτη προσπάθεια του Ιταλού Ματία Φουρλάνι ήταν άκυρη και παραμένει στην τρίτη θέση με 8.25μ. Ο Τεντόγλου στην τρίτη προσπάθειά του έκανε 8,24μ. Ωστόσο παραμένει πρώτος με 8,48μ. και ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ δεύτερος με 8,36μ, ενώ στην τρίτη του προσπάθεια έκανε 7.99μ.

Το άλμα στα 8,24μ

Ξανά άκυρο το άλμα του Ματία Φουρλάνι στην τέταρτη προσπάθειά του. O Πίνοκ συνεχίζει με ένα χαμηλό άλμα. Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είναι ευχαριστημένος από την τέταρτη προσπάθειά του που μετρήθηκε στα 8,36μ. Παραμένει πρώτος.

Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,36μ.

Καλή η προσπάθεια του Φουρλάνι στην πέμπτη του προσπάθεια αλλά όχι τόσο για να ανατρέψει τη σειρά. Στα 8,34μ το άλμα του. Ο Πίνοκ απάντησε με 8,24 και ο Μίλτος Τεντόγλου με με 8.31μ.

Το άλμα στα 8,31μ

Η έκτη προσπάθεια του Φουρλάνι μετά από μία λάθος προσγείωση μετρήθηκε στα 8,27μ. Χάλκινος ο Ιταλός. Ο Τζαμαϊκανός στην τελευταία του προσπάθεια  δεν κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα.