Αθλητισμός

Τεντόγλου: Έχασε τον αγώνα στη Ζυρίχη, κράτησε «ζωντανό» το σερί του στο τέλος

Τεντόγλου: Έχασε τον αγώνα στη Ζυρίχη, κράτησε «ζωντανό» το σερί του στο τέλος Φωτογραφία: EPA/ JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Δεύτερος ο Μίλτος Τεντόγλου στο Diamond League της Ζυρίχης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ηττήθηκε στο Diamond League της Ζυρίχης, αλλά δεν έχασε και το σερί που πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θέλει να κρατήσει «ζωντανό».

Σε ένα μίτινγκ που διεξήχθη με κακές καιρικές συνθήκες, καθώς κατά διαστήματα έβρεχε, ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,02 μ. πήρε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Τζαμαϊκανό Γουέιν Πίκοκ (8,18 μ.).

Έως και την τέταρτη προσπάθεια το καλύτερο άλμα που είχε πετύχει ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης ήταν στα 7,86 μέτρα, επίδοση που τον έφερνε στην έκτη θέση. Την πέμπτη φορά που σηκώθηκε από το σκάμμα είχε προσγειωθεί στα 8,02 μ., άλμα που τον έβαλε στην τριάδα, προκειμένου να κάνει και την έκτη προσπάθεια.

Τελικά στο έκτο άλμα ήταν άκυρος, οπότε έμεινε στη δεύτερη θέση. Ωστόσο, για έναν ακόμα αγώνα ήταν πάνω από τα 8 μέτρα. Ένα σερί που κρατάει δύο χρόνια και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να σπάσει.

Η τελευταία φορά που ο Μίλτος Τεντόγλου έμεινε κάτω από τα 8 μέτρα σε αγώνα ήταν στις 30 Αυγούστου 2022, στη Λουκέρνη, όταν είχε πάρει την τρίτη θέση με 7,94 μέτρα.

Στο Diamond League της Ζυρίχης αγωνίστηκε και ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος ακυρώθηκε στο επί κοντώ, καθώς δεν πέρασε το πρώτο ύψος στο οποίο δοκίμασε, τα 5,42 μέτρα. Στον αγώνα ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης είχε και ένα απρόοπτο.

«Αυτό συνέβη σήμερα», έγραψε στο Instagram και σε βίντεο που ανάρτησε φαίνεται σε μία προσπάθειά του να του φεύγει το κοντάρι από τα χέρια τη στιγμή που εκείνος ήταν στον αέρα, αλλά ευτυχώς ο Καραλής έπεσε στο στρώμα.