Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποχαιρέτησε τον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποχαιρέτησε τον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη Φωτογραφία: EUROKINISSI
Δεν κατάφερε να περάσει τα 4,80μ.

Στην τρίτη της προσπάθεια στα 4,80μ. η Κατερίνα Στεφανίδη αποχαιρέτησε τον αγώνα και μαζί την 4η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης ολοκλήρωσε τον τελικό στο επί κοντώ στο Παρίσι κατακτώντας την 9η θέση αφού κατάφερε να περάσει το ύψος των 4,70μ.

Ο αγώνας της Κατερίνας Στεφανίδη

Δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη στα 4,80μ. Είναι στην 8η θέση και για να προχωρήσει πρέπει όπωςσδήποτε να το περάσει στην επόμενη προσπάθεια. Ωστόσο είναι δύσκολο. Εκτός αγώνα η Μούρτο.

Άτυχη η πρώτη προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη στα 4,80μ. Μένει στην 7η θέση μέχρι στιγμής. Τεράστιο άλμα από τη Μουν, πέρασε και η Νιούμαν το 4,80μ. Πέρασε και Μόζερ, δηλαδή τα ρτρία φαβορί, αρχίζει και ξεχαθαρίζει το τοπίο για το βάθρο.

Πρώτη η Καναδή Αλίσια Νιούμαν πέρασε το 4,70μ. και ακολούθησε με υπέροχο άλμα η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία είναι πλέον στη δεύτερη θέση, μαζί με τις Νιούμαν και Μούρτο και είναι οι μόνες που έχουν πέράσει αυτό το ύψος. Πέρασε και η Μουν τα 4,70μ.

Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,60μ. η Κατερίνα Στεφανίδη. Ωστόσο λίγο πριν πηδήξει χρειάστηκε να περιμένει γιατί το άλμα της «έπεσε» πάνω στην απονομή για τη μεικτή σκυταλοδρομία μαραθωνίου βάδην.

Μέχρι τώρα 13 αθλήτριες έχουν περάσει το 4,60μ. Από αυτές οι Στεφανίδη, Μολιναρόλο, Μουν, Μούρτο, ΜακΚάρτνεϊ, Μόζερ, Κένεντι και Σβαμπίκοβα πέρασαν με τις πρώτες προσπάθειές τους στα 4.60μ ενώ οι Νιούμαν και Πενέιδο με τη δεύτερη.

Η Αντζέλικα Μόζερ από την Ελβετία πέρασε με την πρώτη τα 4,60μ. Άνετα πέρασε και η Νεοζηλανδή και χάλκινη στο Ρίο Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ . Η Αυστραλή Νίνα Κένεντι επίσης έχει περάσει με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40μ και τα 4,60μ. όπως και η Τσέχα Σβαμπίκοβα.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια το 4,40μ. H Μαρί - Ζολί Μπονί έκλεισε το 1ο γύρο στα 4.40μ. και είναι μία από τις πέντε επικοντίστριες που απέτυχαν.

 Στην πρώτη της προσπάθειά της η Κατερίνα Στεφανίδη δεν πέρασε τα 4,40μ. Η 34χρονη Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης, αγωνίστηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και άφησε το πρώτο ύψος (4.20μ.), ενώ πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.