Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Καραλής σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Καραλής σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή λήξης Φωτογραφία: Eurokinissi
Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ. Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, μετά την 4η θέση στο Τόκιο το 2021, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι με άλμα στα 5.90.

Αθλητής του στίβου θα κρατά την ελληνική σημαία στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Εμμανουήλ Καραλή να είναι ο σημαιοφόρος στην παρέλαση που θα γίνει την Κυριακή (11/8) στο Παρίσι.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ επελέγη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παρίσι με άλμα στα 5.90. Ήδη, ο χρυσός ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου είχε διασαφηνίσει την επιθυμία του να κρατήσει την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Στην τελετή έναρξης σημαιοφόροι ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ: «Μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο) που άνοιξαν την πλωτή παρέλαση στις 26 Ιουλίου, ο Εμμανουήλ Καραλής επιλέχτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να κρατήσει τη γαλανόλευκη το βράδυ της 11ης Αυγούστου στο πέσιμο της αυλαίας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι».

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ, μετά την 4η θέση στο Τόκιο το 2021, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι με άλμα στα 5.90.

NETWORK