Αθλητισμός

Super League: Αγχωτική νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό (3-2)

Super League: Αγχωτική νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό (3-2) Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Τρία πέναλτι στην αναμέτρηση του περσινού πρωταθλητή ΠΑΟΚ με τον Πανσερραϊκό στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τελικά τη νίκη με 3-2 κόντρα στον Πανσερραϊκό στην Τούμπα, στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Οι περσινοί πρωταθλητές πήραν τους τρεις βαθμούς με τα δύο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ (35ο και 60ο) και το γκολ του Οζντόεφ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Το σκορ άνοιξε ο Πανσερραϊκός, με το πέναλτι που κέρδισε στο 31ο λεπτό μετά από ανατροπήτου Σαλαζάρ από τον Βιεϊρίνια. Ο Μπετανκόρ το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο και ο Σβαμπ εκτελώντας το πέναλτι πέτυχε το 1-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Οζντόεφ, που έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν ξανά, σε 2-2, όταν στο 49ο λεπτό ο Σαλαζάρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε ξανά με πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα και αυτή τη φορά ο Σβαμπ, στο 60ο λεπτό.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσίφτσης, Βιεϊρίνια (46’ Σάστρε), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (89’ Θυμιάνης), Οζντόεφ (71’ Καμαρά), Μουργκ (76’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ (71’ Τισουντάλι).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Χαντάκιας (62’ Καρασαλίδης), Πεταυράκης, Στάικος (80’ Περούτσι), Λιάσος (80’ Κάπτουμ), Σαλαζάρ, Χατζστραβός (14’ Μασκανάκης/80’ Γκίγκιτς), Τόμας, Μπετανκόρ.