Αθλητισμός

Οι οκτώ λέσχες φιλάθλων που πήραν άδεια απο το Υπουργείο Αθλητισμού

Οι οκτώ λέσχες φιλάθλων που πήραν άδεια απο το Υπουργείο Αθλητισμού Φωτογραφία: UNSPLASH
Εκτός λίστας με τις λέσχες φιλάθλων η «Θύρα 13».

Οκτώ λέσχες φιλάθλων από επτά ΠΑΕ της Super League και μία της της Super League 2 πήραν το «πράσινο φως» από το υπουργείο Αθλητισμού για τη λειτουργία τους.

Προϋπόθεση ωστόσο για το άνοιγμά τους είναι η απαιτούμενη βεβαίωση για την εμπρόθεσμη υποβολή των στοιχείων τους, ώστε να πάρουν ετήσια άδεια λειτουργίας από τις Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις μετά από τους απαιτούμενους ελέγχους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αθλητισμού πρόκειται για τις εξής:
– Λέσχη Οπαδών και Φίλων ΑΕΚ «Γνήσια Θύρα 21-1975 (Ορίτζιναλ 21-1982)» (ΠΑΕ ΑΕΚ)
– Λέσχη Φίλων Α.Σ. Άρη Θεσσαλονίκης (ΠΑΕ Άρης)
– Λέσχη Φίλων Ολυμπιακού «Θύρα 7» (ΠΑΕ Ολυμπιακός)
– Λέσχη Φιλάθλων Ο.Φ.Η. «Snakes Θύρα 4 1986 Κεντρική» (ΠΑΕ ΟΦΗ)
– Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Παναθηναϊκού «ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π» (ΠΑΕ Παναθηναϊκός)
– Λέσχη Φιλάθλων Πανσερραϊκού «Τσε Γκεβάρα» (ΠΑΕ Πανσερραϊκός)
– Λέσχη Φίλων Α.Σ. ΠΑΟΚ (ΠΑΕ ΠΑΟΚ).
Επιπλέον, χορηγήθηκε βεβαίωση μετ΄από συναίνεση του ερασιτεχνικού σωματείου «ΝΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης 1908» και στη Λέσχη Φιλάθλων «Αυτόνομη Θύρα 10».
Ωστόσο όπως φαίνεται, από τη σχετική λίστα κόπηκε η «Θύρα 13» μεταξύ άλλων. Σημειώνεται ότι από φέτος, στο πλαίσιο της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου η όλη διαδικασία υλοποιείται μέσω του «Ψηφιακού Μητρώου Μελών Λεσχών Φιλάθλων».

Αυτό είναι προσβάσιμο μέσω του gov.gr και απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://milefi.apps.gov.gr. Εκεί θα καταχωρηθούν τα μέλη των Λεσχών Φιλάθλων των αθλητικών σωματείων, των Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ), των Ανώνυμων Αθλητικών Εταιρειών (ΑΑΕ) και των νόμιμων παραρτημάτων τους. Η ψηφιακή πλατφόρμα καταχώρισης των Λεσχών Φιλάθλων και των μελών τους τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2024, με Κοινή Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και των αναπληρωτών υπουργών Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση.

Το Μητρώο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ), με μέριμνα του γενικού γραμματέα, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος του είναι η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και ο αποτελεσματικός έλεγχος εφαρμογής του πλαισίου έγκρισης και λειτουργίας των Λεσχών και των παραρτημάτων τους.