Αθλητισμός

Τελικός Diamond League: Έχασε το «διαμάντι» ο Τεντόγλου, τρίτος με 8,15 μ. (Βίντεο)

Τελικός Diamond League: Έχασε το «διαμάντι» ο Τεντόγλου, τρίτος με 8,15 μ. (Βίντεο) Φωτογραφία: EPA/ JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Ο Τεντόγλου παίρνει 7.000 δολάρια για την τρίτη θέση στις Βρυξέλλες.

Την τρίτη θέση πήρε ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό των Diamond League στις Βρυξέλλες, με καλύτερο άλμα στα 8,15 μ., το οποίο πέτυχε στην τελευταία του προσπάθεια.

Έτσι ο δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους έχασε το «διαμάντι» του αγωνίσματός του, το τρόπαιο της κορυφαίας σειράς μίτινγκ στίβου, που μεταφράζεται σε 30.000 δολάρια, τα οποία παίρνει ο κάθε νικητής στις Βρυξέλλες.

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρήκε τον «δρόμο» πάνω από τα 8 μέτρα στο τέλος του αγώνα. Ξεκίνησε με 6,81 μ., συνέχισε με 5,97 μ., άκυρο, 7,76 μ., 7,83 μ. και στην έκτη προσπάθειά του προσγειώθηκε στα 8,15 μέτρα.

Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο τέλος, όπως συνηθίζει, καθώς ο Ταγιάι Γκέιλ διατήρησε την πρωτιά καθώς ο Τζαμαϊκανός είχε καλύτερο άλμα στα 8,28 μέτρα.

Μάλιστα, με το 8,15 μ. ο Τεντόγλου βρέθηκε για λίγο στη δεύτερη θέση, όμως αμέσως μετά ο Ζίμον Εχάμερ τον πέρασε κατά ένα εκατοστό και τον έριξε τρίτο.

Έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής φεύγει από τις Βρυξέλλες με πριμ 7.000 δολάρια, που είναι το χρηματικό έπαθλο για την τρίτη θέση στον τελικό των Diamond League.