Αθλητισμός

Πομάσκι για Τεντόγλου: «Εκεί που λυγίζουν τα γόνατα, ο Μίλτος εκτελεί»

Πομάσκι για Τεντόγλου: «Εκεί που λυγίζουν τα γόνατα, ο Μίλτος εκτελεί» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο προπονητής του Ολυμπιονίκη εξηγεί πώς ο Τεντόγλου καταφέρνει να ανταποκρίνεται στο τελευταίο άλμα.

Στο Diamond League της Λωζάνης ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ένα «ταλέντο» που ξέρουν καλά οι φίλαθλοι, αλλά και οι αντίπαλοί του: την ικανότητα να κερδίζει έναν αγώνα με το τελευταίο του άλμα.

Ο δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους έφτασε στα 8,06 μ. στην έκτη προσπάθεια, επίδοση που του έδωσε τη νίκη και μαζί το «εισιτήριο» για τον τελικό των Diamond League που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες (13-14 Σεπτεμβρίου).

Η νίκη στο τελευταίο άλμα είναι κάτι που έχουν δουλέψει στην προπόνηση; Όταν δέχθηκε αυτή την ερώτηση, ο Γιώργος Πομάσκι, προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, απάντησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ:

«Το τελευταίο άλμα είναι προσωπικό. Είναι δικό του. Εκεί που λυγίζουν τα γόνατα, ο Μίλτος εκτελεί! Για αυτό έχουν μείνει στην ιστορία λίγοι αθλητές. Κανένας δεν θέλει να βαρέσει το… τελευταίο πέναλτι, ο Μίλτος δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό!».

Όταν κλήθηκε να αναλύσει τον αγώνα που έκανε ο αθλητής του στη Λωζάνη, ο προπονητής απάντησε πως ήταν «ο γνωστός» Μίλτος Τεντόγλου. «Ό,τι χρειάζεται να κάνει, θα το κάνει. Αν κοιτάξει κανείς τον αγώνα του στη Λωζάνη έκανε τρεις φορές αυτό που έπρεπε. Στο τρίτο άλμα έκανε αυτό που έπρεπε για να μπει 8άδα, στο πέμπτο έκανε αυτό που έπρεπε να για μπει 3άδα και στο έκτο άλμα έκανε αυτό που έπρεπε για να πάρει τη νίκη. Ανταποκρίθηκε τρεις φορές με σιγουριά και με ασφάλεια», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εξήγησε τι ήταν αυτό που δυσκόλεψε όλους τους άλτες του μήκους στον συγκεκριμένο αγώνα, με συνέπεια να μην σημειωθούν μεγάλες επιδόσεις. «Υπήρχε μια άσπρη γραμμή 50 πόντους πριν τη βαλβίδα και οι αθλητές πατούσαν εκεί. Τους περιόριζε λίγο οπτικά. Το ταρτάν είχε λίγη κόντρα γιατί ήταν παλιό και τους δυσκόλεψε κι αυτό λίγο», δήλωσε ο έμπειρος προπονητής.

Το σερί του Μίλτου Τεντόγλου πάνω από τα 8 μέτρα

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τον αγώνα στη μεικτή ζώνη στη Λωζάνη, ο Μίλτος Τεντόγλου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν ήθελε να σπάσει το σερί του.

«Νιώθω πολύ καλά γιατί είχα ένα σερί, για πάνω από δύο χρόνια τώρα, που δεν έχω πηδήξει ποτέ λιγότερο από 8 μέτρα σε κανέναν αγώνα και δεν ήθελα να το χάσω σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης. Πριν κάνει το τελευταίο άλμα, η καλύτερη προσπάθειά του ήταν στα 7,97 μέτρα.

Η τελευταία φορά που ολοκλήρωσε αγώνα με καλύτερη επίδοση κάτω από τα 8 μέτρα ήταν στις 30 Αυγούστου 2022, στη Λουκέρνη, όταν είχε πάρει την τρίτη θέση με 7,94 μέτρα. Το σερί του ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς, όταν ήταν νικητής στη Ζυρίχη με 8,42 μ. και έκτοτε μετρά 34 αγώνες με άλματα πάνω από 8 μέτρα.

«Όσο για το πόσο μακριά μπορώ να φτάσω την επόμενη χρονιά, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά θα δοκιμάσω κάποια νέα πράγματα, ίσως να αντιμετωπίσω κάποιες δύσκολες προκλήσεις και θα δούμε τι θα γίνει. Άλλη μια χρονιά, άλλη μια ευκαιρία», συμπλήρωσε ο Μίλτος Τεντόγλου.

NETWORK