Διεθνή

IDF: «Έχουμε περισσότερες δυνατότητες - Θα είμαστε δύο βήματα μπροστά»

IDF: «Έχουμε περισσότερες δυνατότητες - Θα είμαστε δύο βήματα μπροστά» Φωτογραφία: IDF
Οι προειδοποιήσεις από τον Αρχηγό του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού για τις δυνατότητες του στρατού.

Ο αρχηγός του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε μετά το κύμα και του δεύτερου χτυπήματος κατά μελών της Χεζμπολάχ ότι το Ισραήλ έχει «πολλές περισσότερες δυνατότητες» για χρήση στον πόλεμο.

Ο αρχηγός του επιτελείου του IDF, υποστράτηγος Herzi Halevi κατά την συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της Βόρειας Διοίκησης, Υποστράτηγο Ori Gordin, στο Αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης στο Safed προειδοποιεί ότι το Ισραήλ έχει «πολλές περισσότερες δυνατότητες» που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη στις μάχες εναντίον της Χεζμπολάχ.

«Είμαστε πολύ αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ασφαλείας που θα φέρουν τους κατοίκους μας πίσω στα σπίτια τους, στις πόλεις, με υψηλό επίπεδο ασφάλειας, και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται για να το επιτρέψουμε» τόνισε ο Χαλέβι. Και συνέχισε: Δεν έχουμε ακόμη ενεργοποιήσει όλες μας τις δυνατότητες, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ετοιμάζουμε τα επόμενα σχέδιά μας».

«Ο κανόνας είναι ότι κάθε φορά που είναι σε εξέλιξη ένα συγκεκριμένο στάδιο, έχουμε ήδη προετοιμαστεί να προχωρήσουμε δυναμικά με τα επόμενα δύο βήματα. Σε κάθε στάδιο, το κόστος για τη Χεζμπολάχ θα πρέπει να είναι υψηλό», κατέληξε ο Χαλέβι.