Διεθνή

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Ξεκινά μία νέα φάση του πολέμου, στον βορρά

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: Ξεκινά μία νέα φάση του πολέμου, στον βορρά Φωτογραφία: X
«Το κέντρο βάρους μετακινείται βόρεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, ανακοίνωσε την έναρξη μιας «νέας φάσης» του πολέμου, με επίκεντρο το βόρειο μέτωπο, κόντρα στη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Ο Γκάλαντ μίλησε σε Ισραηλινούς στρατιώτες και δεν αναφέρθηκε στις εκρήξεις που σημειώθηκαν στον Λίβανο σήμερα, Τετάρτη και χθες. Όμως, εξήρε το έργο των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σημειώνοντας ότι «τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά», μεταδίδει το Associated Press.

«Το κέντρο βάρους μετακινείται βόρεια. Στρέφουμε δυνάμεις, πόρους και ενέργεια προς τον βορρά», είπε ο Γκάλαντ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

{https://x.com/manniefabian/status/1836436378394988841}

«Πιστεύω ότι είμαστε στην απαρχή μιας νέας φάσης αυτού του πολέμου και πρέπει να προσαρμοστούμε. Χρειαζόμαστε συνέπεια, αυτός ο πόλεμος απαιτεί μεγάλο θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή», υπογράμμισε ακόμα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Μετά τις εκρήξεις βομβητών την Τρίτη στον Λίβανο, που άφησαν πίσω τους 12 νεκρούς- ανάμεσά τους δύο παιδιά και περίπου 2.800 τραυματίες, σήμερα ακολούθησε νέο κύμα. Εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στη Βηρυτό και άλλες περιοχές της χώρας. Αυτή τη φορά εξερράγησαν walkie-talkies, μεταξύ άλλων. Ο έως τώρα επίσημος τραγικός απολογισμός είναι 9 νεκροί και 300 τραυματίες.