Αθλητισμός

Σοκ στο ποδόσφαιρο: Νεκρός ο Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού

Σοκ στο ποδόσφαιρο: Νεκρός ο Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού βρέθηκε νεκρός, στο σπίτι του.

Ο ποδοσφαιριστής εντοπίστηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα. Στο σημείο βρίσκεται το ΕΚΑΒ, ενώ εκεί σπεύδει κλιμάκιο της Ασφάλειας και ιατροδικαστής.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύζυγος του ποδοσφαιριστή- η οποία βρίσκεται στην Αγγλία- τον αναζητούσε και επειδή δεν τον έβρισκε ειδοποίησε τον σπιτονοικοκύρη του. Εκείνος βρήκε νεκρό τον ποδοσφαιριστή στην πισίνα και ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

{https://www.youtube.com/watch?v=E7iDtOw6jo8}

{https://www.youtube.com/watch?v=x6ug1gmhR4o}

mpaltok_nekros2_04f02.jpgmpaltok_nekros4_8aa81.jpgmpaltok_nekros3_41f98.jpg

Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός δεν έχει βγάλει ανακοίνωση για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, αλλά λίγη ώρα αφού έγινε γνωστή η τραγική είδηση άλλαξε το έμβλημα της ομάδας στους λογαριασμούς στα social media, σε ασπρόμαυρο.

pao_5862a.png

Αλλά και στον λογαριασμό της εθνικής ομάδας στο Instagram αντικαταστάθηκε η φωτογραφία προφίλ με μαύρο χρώμα.

ethniki_omada_07fef.png

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον 31χρονο ποδοσφαιριστή τον περασμένο Μάιο. Από το 2022 ήταν παίκτης της εθνικής Ελλάδας, με την οποία είχε 12 συμμετοχές. Δεν ήταν στην αποστολή για το ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κόντρα στην Αγγλία αύριο, Πέμπτη, για το Nations League.

baldok-ethniki_bf39e.jpg

Οι δηλώσεις που είχε κάνει μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας.

{https://www.youtube.com/watch?v=B5aUZok8lOs}

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ έκανε την τελευταία αγωνιστική εμφάνισή του την περασμένη Κυριακή (6/10), στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, στο οποίο αντικαταστάθηκε στο 75ο λεπτό από τον Κώτσιρα.

Γεννήθηκε στην κωμόπολη Μπάκιγχαμ στις 9 Μαρτίου 1993 και είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του στη Μίλτον Κέιν Ντονς το 2010. Αγωνίστηκε ως δανεικός στις αγγλικές Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

Το 2017 ο δεξιός μπακ πήρε μεταγραφή για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 219 ματς- τα 83 στην Premier League- πετυχαίνοντας έξι γκολ. Στο ενεργητικό του είχε τη συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς στην Premier League.