Auto - Moto

Αλλάζει το τοπίο στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Αλλάζει το τοπίο στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα Φωτογραφία: Pixabay
Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία ένα νέο Μητρώο για Εισαγόμενα Μεταχειρισμένα Οχήματα, το οποίο θα συνδέεται με την πρώτη ταξινόμηση αυτών των οχημάτων στη χώρα.

Σε αυστηρή εφαρμογή του Μητρώου Εισαγομένων Μεταχειρισμένων Οχημάτων και στη σύνδεσή του με την πρώτη ταξινόμηση αυτών στη χώρα προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός - αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών - Χριστίνα Αλεξοπούλου στα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης Autotec στο Metropolitan Expo.

Το νέο μητρώο θα διευκολύνει την καταγραφή ψηφιακά όλων των στοιχείων λειτουργίας των οχημάτων, με τις πληροφορίες να είναι προσβάσιμες και να συνδέονται με τα αρχικά δεδομένα ταξινόμησης των οχημάτων, δημιουργώντας έναν ενημερωμένο και ακριβή κατάλογο των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων.

Η κυρία Αλεξοπούλου υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να καταγράφονται και να παρακολουθούνται τα οχήματα από τη στιγμή της πρώτης τους ταξινόμησης, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την αξιοπιστία των πληροφοριών.

Σημειώνεται πως το ψηφιακό μητρώο θα είναι έτοιμο να παραληφθεί στις αρχές του 2024, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα στον τομέα των μεταφορών.