Auto - Moto

Μάθε τα πάντα για την αναβίωση - αστραπή του Ford Capri

Μάθε τα πάντα για την αναβίωση - αστραπή του Ford Capri
Ο θρύλος επέστρεψε: Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Capri είναι γεγονός και φέρνει στο σήμερα ένα εμβληματικό cult classic όνομα της αμερικάνικης εταιρείας, επαναπροσδιορίζοντας το μέλλον της με τις ικανότητες και τον ανατρεπτικό του χαρακτήρα.

Με εκλεπτυσμένη coupe SUV σχεδίαση, το νέο Capri είναι ένα προηγμένο EV σπορ οικογενειακό όχημα. Με σμιλευμένες εξωτερικές γραμμές για υψηλή αεροδυναμική απόδοση, σε συνδυασμό με μια ασυμβίβαστη σχεδίαση στο μοντέρνο και πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό, το νέο Capri έρχεται να επαναπροσδιορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού προτάσσοντας ταυτόχρονα αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, χάρη στις έξυπνες τεχνολογίες επόμενης γενιάς, τους κορυφαίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, την αυτονομία και τις επιδόσεις του.

Το εσωτερικό ξεχωρίζει για την μινιμαλιστική του σχεδίαση, με τα μαλακά σε υφή υλικά και τις κορυφαίες τεχνολογίες στον τομέα της ψηφιοποίησης να δίνουν από την πρώτη στιγμή το στίγμα τους. Τα σπορ καθίσματα με ενσωματωμένο προσκέφαλο εμπρός και η ρυθμιζόμενη οθόνη αφής SYNC Move 1 των 14,6 ιντσών εξασφαλίζουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τους επιβάτες. Αυτοί απολαμβάνουν έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, όπως το MegaConsole χωρητικότητας 17 λίτρων ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα και ο «κρυφός» αποθηκευτικός χώρος My Private Locker. Για τους λάτρεις των οικογενειακών αποδράσεων, το νέο Capri προσφέρει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών της κατηγορίας με χωρητικότητα που φτάνει έως και τα 572 λίτρα.

Ford_Capri_01_2cb8a.jpg

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία σε δύο εκδόσεις – και οι δύο με μπαταρίες ιόντων λιθίου NMC εκτεταμένης χωρητικότητας (Extended Range) - που εξασφαλίζουν εντυπωσιακή αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση που φτάνει έως και τα 627 km, ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά, το νέο Ford Capri θα είναι διαθέσιμo για παραγγελία με μπαταρίες τυπικής χωρητικότητας (Standard Range).

Η πισωκίνητη έκδοση αξιοποιεί την δύναμη που προσφέρει ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς (RWD), αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 286 ίππους. Η τετρακίνητη έκδοση προσθέτει έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα (AWD), για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και ισχύ 340 ίππους.

Με ενσωματωμένο φορτιστή ΑC 11 kW και για τις δυο εκδόσεις, το νέο Capri υποστηρίζει ταχεία φόρτιση DC έως 135 και 185 kW, εξασφαλίζοντας την αναπλήρωση της ενέργειας της μπαταρίας από 10 έως 80% 5 σε χρόνο 28 λεπτών για το Capri Extended Range RWD και 26 λεπτών για το Capri Extended Range AWD.

Ford_Capri_02_63881.jpg

Η τιμή πώλησης του νέου Ford Capri στην Ελλάδα ξεκινά από τις 37.200€ (συμπερ/νης της κρατικής επιδότησης 9.000€ - ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΙΙΙ).