Auto - Moto

Ds Automobiles: Τρίτη θέση στους κατασκευαστές στην Formula E, μετά τον διπλό αγώνα του Portland e-Prix

Ds Automobiles: Τρίτη θέση στους κατασκευαστές στην Formula E, μετά τον διπλό αγώνα του Portland e-Prix
Οι DS Automobiles και PENSKE AUTOSPORT ανεβαίνουν στην τρίτη θέση στην βαθμολογία των ομάδων, με δύο αγώνες να υπολείπονται ακόμη για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Η εξέλιξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula E της ABB FIA συνεχίστηκε στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με την διεξαγωγή του 13ου και 14ου γύρου της 10ης σεζόν. Για τους οδηγούς της DS PENSKE, ο στόχος στον πρώτο από τους δύο αμερικανικούς αγώνες ήταν να σημειώσουν πρόοδο στη συνολική κατάταξη μετά από μια δύσκολη πρόκριση.

Οδηγώντας το DS E-TENSE FE23, οι Jean-Éric Vergne και Stoffel Vandoorne ήταν σε εξαιρετική φόρμα στον αγώνα του Σαββάτου. Έχοντας ξεκινήσει 14ος στην σειρά εκκίνησης (grid), ο Vergne αφού προηγήθηκε στην αρχή, τερμάτισε τελικά τρίτος επιτυγχάνοντας το 36ο βάθρο της καριέρας του και το 51ο για την DS Automobiles. Ο Vandoorne ανέβηκε επίσης σημαντικά στη σειρά κατάταξης, μια και από την 16η θέση τερμάτισε τον αγώνα στην ένατη.

Με συνολικά 17 βαθμούς, οι επιδόσεις των οδηγών της DS PENSKE επέτρεψαν στην γαλλοαμερικανική ομάδα να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των ομάδων.
Η 10η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula E της ABB FIA συνεχίστηκε στην Αμερική και την Κυριακή. Για την DS PENSKE, η μέρα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον Jean-Eric Vergne να σφραγίζει την pole position μετά από μια εξαιρετική επίδοση στα προκριματικά. Αυτή ήταν η 17η pole της καριέρας του, σημειώνοντας τον υψηλότερο αριθμό pole positions για μεμονωμένο οδηγό στην ιστορία της Formula E. Με τον Stoffel Vandoorne στη 10η θέση στο grid, ο Γάλλος premium κατασκευαστής είχε μεγάλες ελπίδες για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

DS AUTOMOBILES FORMULA E PORTLAND c0772

Στον αγώνα, ο JEV έδειξε για άλλη μια φορά την εξαιρετική απόδοση του DS E-TENSE FE23 του παλεύοντας με συνέπεια για τις εμπρός θέσεις. Ωστόσο, ένα Αυτοκίνητο Ασφαλείας μετά τα μέσα του αγώνα διέκοψε τη στρατηγική της ομάδας. Ως αποτέλεσμα, ο Γάλλος δύο φορές πρωταθλητής έπρεπε τελικά να αρκεστεί στην πέμπτη θέση, επιτρέποντάς του να πάρει μερικούς πολύτιμους βαθμούς στην μάχη του πρωταθλήματος. Για τον Vandoorne, ο αγώνας της Κυριακής ήταν πιο δύσκολος. Παλεύοντας για μια θέση στην πρώτη 10άδα, ο Βέλγος πέρασε τελικά τη γραμμή του τερματισμού στην 11η θέση.

Ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την DS PENSKE για τη βαθμολογία των ομάδων. Με συνολικά 13 βαθμούς, η γαλλοαμερικανική ομάδα έχει εδραιώσει την τρίτη της θέση στην προσωρινή κατάταξη του πρωταθλήματος και πλέον έχει προβάδισμα 16 βαθμών έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου της.

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, όλα αυτά τα καλά αποτελέσματα της DS Automobiles έβαλαν την Stellantis στο τελευταίο σκαλί του προσωρινού βάθρου.
Το London E-Prix είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους δύο τελευταίους αγώνες της 10ης σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E και θα διεξαχθεί σε τρεις εβδομάδες. Η ολοκλήρωση αυτών των δύο αγώνων θα διευθετήσει την κατάσταση στην τελική βαθμολογία, με τις προσδοκίες της DS PENSKE να είναι υψηλές.

DS AUTOMOBILES FORMULA E PORTLAND JEAN ÉRIC VERGNE 2 d2cd1

Tι δήλωσαν 

Eugenio Franzetti, DS Performance Director:

«Ήταν μια απίστευτη και έντονα συναισθηματική μέρα το Σάββατο, που ξεκίνησε με κάποιες δυσκολίες και στη συνέχεια αποδείχθηκε ιδιαίτερα θετική. Η πρόκριση ήταν δύσκολη καθώς και οι δύο οδηγοί αντιμετώπισαν εμπόδια στους καλύτερους γύρους τους. Παρόλα αυτά, ξέραμε ότι ήμασταν γρήγοροι σε αυτή την πίστα και ότι όλα ήταν πιθανά – κάτι που αποδείχτηκε σωστό μια και οι οδηγοί μας εξασφάλισαν σημαντικούς βαθμούς και στα δύο πρωταθλήματα. Η Κυριακή ήταν επίσης άλλη μία συναισθηματική μέρα. Πρώτα απ' όλα, εξασφαλίσαμε μια υπέροχη pole position: την τρίτη μας στη σεζόν, καθώς και τον ένατο τερματισμό στην πρώτη σειρά από την αρχή της χρονιάς! Αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι η απόδοση του DS E-TENSE FE23 είναι ακόμα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Συνολικά, ήταν ένα πολύ θετικό Σαββατοκύριακο για εμάς, καθώς αφήσαμε το Πόρτλαντ όντας στο τρίτο σκαλί του προσωρινού βάθρου τόσο στη βαθμολογία των ομάδων όσο και των κατασκευαστών, με την Stellantis. Στόχος μας τώρα είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το φινάλε της σεζόν στο Λονδίνο».

Jean-Eric Vergne, πρωταθλητής Formula E 2018 και 2019:

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Όταν κοιτάξουμε πίσω στη θέση από την οποία ξεκινήσαμε, μπορούμε να πούμε ότι κάναμε μια πολύ καλή επιστροφή και νομίζω ότι κάναμε ακριβώς το σωστό. Χάρη στην τρίτη μας θέση, κερδίσαμε σημαντικούς βαθμούς, που επιτρέπουν στην ομάδα να επιστρέψει στην τρίτη θέση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος των ομάδων. Στον δεύτερο αγώνα είχαμε άλλη μια καλή μέρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μας στις κατατακτήριες, καθώς και από την pole position μαζί με τους τρεις βαθμούς που την συνόδευαν. Στον αγώνα, νομίζω ότι κάναμε όλα τα σωστά πράγματα, απλά ήμασταν άτυχοι όταν βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Αυτό μας κόστισε αναμφίβολα ένα βάθρο ή ακόμα και την ευκαιρία νίκης. Τούτου λεχθέντος, το Σαββατοκύριακο συνολικά ήταν πολύ θετικό για την ομάδα, καθώς το επίπεδο απόδοσης είναι ολοένα και υψηλότερο. Ίσως αξίζαμε περισσότερα, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά που έχουμε κάνει.»

Stoffel Vandoorne, πρωταθλητής Formula E 2022:

«Μετά από μια δύσκολη πρόκριση που δεν αντιπροσώπευε τις πραγματικές μας δυνατότητες, αντιδράσαμε καλά στον αγώνα του Σαββάτου. Για να επανέλθουμε, έπρεπε να είμαστε αποτελεσματικοί, ιδιαίτερα όσον αφορά τη στρατηγική, παίρνοντας τα «Attack Modes» την κατάλληλη στιγμή. Τα προκριματικά της Κυριακής πήγαν καλύτερα ωστόσο, έχασα τις μονομαχίες μόνο για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου. Αυτό είναι προφανώς κρίμα, γιατί ξέραμε ότι ήταν σημαντικό να προκριθούμε. Μετά από αυτό, περιμέναμε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος αλλά μάθαμε πολλά, οπότε τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στους δύο τελευταίους αγώνες της σεζόν στο Λονδίνο. Θα είναι πολύ διαφορετικοί αγώνες από το Πόρτλαντ και ελπίζουμε να τα πάμε καλά εκεί».

Βασικά στοιχεία από τότε που η DS Automobiles συμμετέχει στη Formula E:

• 119 αγώνες
• 4 τίτλοι πρωταθλήματος
• 16 νίκες
• 51 βάθρα
• 24 pole positions