Διεθνή

Η Καμάλα Χάρις κέρδισε κι επίσημα το «χρίσμα»: Η πρώτη μαύρη γυναίκα που διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ

Η Καμάλα Χάρις κέρδισε κι επίσημα το «χρίσμα»: Η πρώτη μαύρη γυναίκα που διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ
Η Καμάλα Χάρις κέρδισε το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών και γίνεται η πρώτη μαύρη γυναίκα και η πρώτη Ασιάτισσα Αμερικανίδα που ηγείται ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος.

Η Καμάλα Χάρις είναι πλέον κι επίσημα υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η κόρη μεταναστών που ανέβηκε μέσα από τις πολιτικές τάξεις της Καλιφόρνιας και την επιβολή του νόμου για να γίνει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, εξασφάλισε και επίσημα το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση έγινε πριν από λίγη ώρα και αφού εληξε η διορία για τους αντιπροσώπους να ψηφίσουν ψηφιακά.

Η Χάρις κέρδισε το 99% των ψήφων, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών.

Όπως διαβάζουμε στο CNN ήταν σαφές από λίγο αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τερμάτισε την εκστρατεία επανεκλογής του και υποστήριξε τη Χάρις ότι ο αντιπρόεδρος θα ήταν ο μόνος σοβαρός υποψήφιος για το χρίσμα.

Ήταν η μόνη υποψήφια που είχε συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές αντιπροσώπων για να εμφανιστεί στο ψηφοδέλτιο και το κόμμα είχε ήδη δηλώσει την Παρασκευή ότι είχε κερδίσει αρκετές ψήφους για να εξασφαλίσει το χρίσμα.

Πλέον αυτό που ακολουθεί είναι τα αποτελέσματα να επικυρωθούν από τον γραμματέα του συνεδρίου και η Χάρις να αποδεχθεί επισήμως το χρίσμα.

Η Χάρις μπορεί επίσης πλέον να επιλέξει τον υποψήφιο συνοδοιπόρος της χωρίς να χρειαστεί ξεχωριστή ψηφοφορίαε, νώ αναμένεται να αποκαλύψει μάλιστα την επιλογή της πριν από μια προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση σήμερα στη Φιλαδέλφεια.