Auto - Moto

Ανακαλούνται 97.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Κίνδυνος για φωτιά στο τιμόνι

Ανακαλούνται 97.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Κίνδυνος για φωτιά στο τιμόνι Φωτογραφία: BAGUS INDAHONO/ΕPA
Η BYD ανακαλεί τα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Dolphin και Yuan Plus, που κατασκευάστηκαν στην Κίνα μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και Δεκεμβρίου 2023, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος φωτιάς στο τιμόνι.

Η BYD ανακαλεί σχεδόν 97.000 ηλεκτρικά οχήματα (EV), καθώς εντοπίστηκε κατασκευαστικό σφάλμα που αφορά μονάδα ελέγχου του τιμονιού και υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς, δήλωσε την Κυριακή η ρυθμιστική αρχή της αγοράς.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ανακαλεί τα μοντέλα Dolphin και Yuan Plus που κατασκευάστηκαν στην Κίνα μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κρατικής Διοίκησης για τη Ρύθμιση της Αγοράς (SAMR).

Η BYD δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η εταιρεία θα ζητήσει από τους αντιπροσώπους της να επισκευάσουν τα ανακληθέντα αυτοκίνητα, προστίθεται στην ανακοίνωση της SAMR.

Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, αν κάποιο από τα επηρεαζόμενα ηλεκτρικά οχήματα έχει εξαχθεί.

Τα Dolphin και Yuan Plus είναι τα δύο μοντέλα της BYD με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2023, καθώς συνολικά αντιπροσώπευαν το 26% από τα 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα που πούλησε η εταιρεία στο έτος, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Το 2022 η εταιρεία είχε προχωρήσει σε ανάκληση μιας μικρής παρτίδας plug-in υβριδικών αυτοκινήτων Tang, λόγω ελαττώματος στην μπαταρία, που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά.

Με πληροφορίες από Reuters