Ελλάδα

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Θλίψη για τους δύο νέους που έχασαν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Θλίψη για τους δύο νέους που έχασαν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες
Σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας οι απανθρακωμένες σοροί δύο ανδρών 35 και 40 ετών.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κορινθία, την ώρα που η φωτιά, που ξέσπασε χθες σε δασική περιοχή, κατέκαψε μεγάλο μέρος γης και συνεχίζει να καίει και σήμερα Δευτέρα.

Σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας οι απανθρακωμένες σοροί δύο ανδρών 35 και 40 ετών. Τα θύματα ήταν κάτοικοι του χωριού, Ανώ Πιτσά, που με γενναιότητά προσπάθησαν να προστατέψουν τον τόπο τους. Το βράδυ της Κυριακής είχαν πάει με τα μηχανάκια τους στο διπλανό χωριό για να βοηθήσουν κάποιον φίλο ή συγγενή. Τελευταία φορά έδωσαν σημάδια ζωής την Κυριακή στις 21.30, όποτε έστειλαν βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονταν.

Οι δύο άνδρες είχαν οικογένειες και μικρά παιδιά. Ο ένας δύο μικρά παιδιά και ο άλλος τρία.

«Είναι τραγικό. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Στα χωριά ο ένας βοηθάει τον άλλο. Έτσι έχουμε μάθε να ανοίξουμε τον δρόμο, να βοηθήσουμε τον φίλο μας, το συγχωριανό μας», τόνισε στο OPEN o αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιώλης.

«Τους γνώριζα πάρα πολύ καλά. Ήταν γειτονάκια μας. Βγήκαν να βοηθήσουν. Πάντα βοηθούσαν τα παιδιά αυτά. Όποτε υπήρχε φυσική καταστροφή βοηθούσαν», είπε κάτοικος γειτονικού χωριού στο OPEN.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στο Ξυλόκαστρο καίει χωρίς ενιαίο μέτωπο αλλά με πολλές ενεργές εστίες. Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καεί σπίτια.

Σημειώνεται πως τις πρώτες πρωινές ώρες εστάλη μήνυμα του 112 εκ νέου προς του κατοίκους του οικισμού Πύργος να απομακρυνθούν προς Ζάχολη, καθώς εκεί βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο.