Επιχειρήσεις

Τι να προσέξετε στην εγκατάσταση κλιματιστικού

Τι να προσέξετε στην εγκατάσταση κλιματιστικού
Είναι γεγονός πως στις μέρες μας η εγκατάσταση κλιματιστικού αποτελεί αδήριτη ανάγκη τόσο σε επαγγελματικούς όσο και σε οικιακούς χώρους. Πρόκειται λοιπόν για μια αναγκαία συσκευή της καθημερινότητας μας

Η τοποθέτηση κλιματιστικού είναι το πρώτο στάδιο στο οποίο θα πρέπει να προβούμε όταν αποφασίζουμε να βάλουμε την ευκολία που μας προσφέρει το κλιματιστικό στη ζωή μας. Με άλλα λόγια, για την σωστή εγκατάσταση air condition θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποιες οδηγίες που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τυχόν βλάβες και προβλήματα κατά την τοποθέτηση του.

egkatastasi-klimatistikou-2.jpg

Αρχικά, η εγκατάσταση κλιματιστικού απαιτεί εξειδικευμένους και καταρτισμένους τεχνικούς με πείρα και μεράκι για την δουλειά τους. Ειδικότερα, επιλέγοντας ειδικούς κατά την διαδικασία τοποθέτησης κλιματιστικού ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

Εγκατάσταση Κλιματιστικού – Επιλογή σωστού σημείου για εσωτερική και εξωτερική μονάδα

Επιλογή σωστού σημείου μέσα και έξω από το χώρο : Η εγκατάσταση κλιματιστικού θα πρέπει να γίνεται κάθε φορά μεμονωμένα ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου, ώστε να επιτυγχάνεται τόσο η λειτουργικότητα όσο και η καλαισθησία. Πέραν αυτού, θα πρέπει να σημειωθεί πως σημαντικό ρόλο κατά την εγκατάσταση κλιματιστικού διαδραματίζει τόσο η τοποθέτηση της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μονάδας του air condition στο σωστό σημείο. Αυτό σημαίνει πως η μονάδα που θα εγκατασταθεί εξωτερικά θα πρέπει να αερίζεται συνεχώς, χωρίς να βρίσκεται εκτεθειμένη στον ήλιο. Φυσικά δε θα πρέπει να παραλειφθεί πως όσον αφορά την εσωτερική μονάδα κατά την τοποθέτηση κλιματιστικού θα πρέπει να τοποθετηθεί λίγο πιο ψηλά από την μονάδα που βρίσκεται εξωτερικά. Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί απαραιτήτως πως για την όσο το δυνατόν καλύτερη αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα του air condition, θα πρέπει κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού η μονάδα που βρίσκεται εξωτερικά να μην είναι σε μεγάλη απόσταση από την μονάδα που θα τοποθετηθεί εσωτερικά.

egkatastasi-klimatistikou-3.jpg

 

Ελέγχουμε το σημείο του τοίχου που θα τοποθετήσουμε το κλιματιστικό

Παράλληλα, πριν προβούμε στην τελική επιλογή τοποθέτησης κλιματιστικού θα πρέπει να ανιχνεύσουμε λεπτομερώς με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων ειδικών μας την περιοχή του τοίχου που θα τοποθετηθεί η απαραίτητη αυτή συσκευή. Συγκεκριμένα, οφείλουμε να γνωρίζουμε εάν υπάρχουν τυχόν καλώδια ώστε να μην προκληθεί ζημιά στον χώρο μας. Ακόμη, κατά την διαδικασία της εγκατάστασης θα πρέπει να αποφεύγεται η συγκόλληση μεταξύ των σωληνώσεων, αλλά να προτιμάται η βίδωση των ρακόρ.

Οι σωληνώσεις στην εγκατάσταση κλιματιστικού

Επιπροσθέτως, η σωστή και επιτυχημένη εγκατάσταση κλιματιστικού συνδέεται άρρηκτα με την μόνωση. Με άλλα λόγια, οι χαλκοσωλήνες που χρησιμοποιούμε κατά την διεκπεραίωση της τοποθέτησης του air condition θα πρέπει να μονωθούν ξεχωριστά και όχι και οι δύο μαζί, ώστε να είμαστε σίγουροι για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
 Ακόμη, οφείλουμε να αναφέρουμε πως για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα κατά την εγκατάσταση του air condition θα πρέπει να υπολογιστεί το μήκος των σωληνώσεων. Αυτό σημαίνει πως κατά την εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει σύνδεση της εξωτερικής μονάδας με την εσωτερική με ελάχιστο μήκος 1,5 μέτρα.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε πως θα πρέπει να μην υπάρχει αέρας στην περιοχή των σωληνώσεων. Οι έμπειροι συνεργάτες μας θα μπορέσουν να το επιτύχουν με την δημιουργία κάποιου κενού κατά την εγκατάσταση της μονάδας του κλιματιστικού.

Εκτός από την εγκατάσταση κλιματιστικού θα πρέπει να σημειώσουμε ως εξίσου σημαντικές εργασίες τόσο τη απεγκατάσταση κλιματιστικού σε περίπτωση που στο παρελθόν είχατε εγκαταστήσει air condition όσο και την απεγκατάσταση και εκ νέου τοποθέτηση κλιματιστικού. Η βασικότερη όμως ανάγκη που κρίνεται μείζονος σημασίας είναι η συντήρηση θα λέγαμε του κλιματιστικού μετά την εγκατάσταση του.

Για οποιαδήποτε εργασία αφορά το κλιματιστικό σας στο myConstructor θα βρείτε έμπειρους και αξιολογημένους ψυκτικούς. Αφιερώστε 5λεπτά από τον χρόνο σας και κάντε την πληρέστερη έρευνα αγοράς συγκρίνοντας τιμές και αξιολογήσεις.
Δείτε περισσότερα στο myConstructor.gr