Ελλάδα

Με δύο εννιάρια πιστόλια η εκτέλεση στο Ψυχικό: Με είκοσι σφαίρες γάζωσαν τον 54χρονο τοπογράφο

Με δύο εννιάρια πιστόλια η εκτέλεση στο Ψυχικό: Με είκοσι σφαίρες γάζωσαν τον 54χρονο τοπογράφο
Σοκάρουν τα στοιχεία που προκύπτουν από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του τοπογράφου που εκτελέστηκε στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη σορό του 54χρονου τοπογράφου, το θύμα έφερε διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα και ένα τραύμα στο πόδι.

Από τη βαλλιστική εξέταση, μάλιστα, προέκυψε πως ο δράστης χρησιμοποίησε δυο πανομοιότυπα όπλα και συγκεκριμένα δύο 9αρια glock. Πυροβόλησε 16 φορές με το πρώτο και στη συνέχεια έβγαλε από το τσαντάκι του το δεύτερο φονικό 9αρι, δίνοντας στο θύμα άλλες 4 χαριστικές βολές.

Οι κάλυκες που εντοπίστηκαν είναι συνολικά 20.

Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα το παρελθόν του 54χρονου θύματος, καθώς και τον κύκλο των δραστηριοτήτων του στη Μύκονο - και όχι μόνο - ενώ οι μέχρι στιγμής έρευνες προσανατολίζονται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, που δεν αποκλείεται να σχετίζεται και με την επιχειρηματική δραστηριότητα του θύματος στον τομέα των κατασκευών και του real estate.

Ο συνέταιρος του τοπογράφου φέρεται προφορικά να δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε αναλυτικά τα πρότζεκτ τα οποία αναλάμβανε η εταιρεία τους, καθώς ο ίδιος ασχολούνταν κυρίως με διοικητικά θέματα του γραφείου.

Τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγος του 54χρονου δηλώνουν πως αγνοούν τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας, με τις αρχές να εξετάζουν αν το θύμα με τις κινήσεις του - τις τοπογραφικές μελέτες του ή τις εξαγορές ακινήτων - είχε «ενοχλήσει» κάποιον ανταγωνιστή. Για τον λόγο αυτό, «κάνουν φύλλο και φτερό» τους 15 τελευταίους φακέλους του.

Δεκάδες κάμερες έχουν πάντως καταγράψει τις κινήσεις του εκτελεστή πριν και μετά την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τα βίντεο, η μηχανή του δράστη ήταν κατω από τα γραφεία της εταιρείας την Δευτέρα, και πιθανότατα να ήταν και τις προηγούμενες ημέρες εκεί.