Επιχειρήσεις

Με «νύχια και με δόντια» προσπαθεί να κρατηθεί η Folli Follie - Τι κατάφερε να διεκδικήσει

Photo: Facebook Photo: Facebook
Για δύο μήνες διατηρεί η Δικαιοσύνη την προστασία της εταιρείας Folli Follie, ωστόσο, αρνήθηκε να προστατεύσει τη Folli Follie Συμμετοχών και την Αικατερίνη Κουτσολιούτσου.

Δύσκολη ήταν η μάχη σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας όπου συζητήθηκε αίτηση της εταιρείας Folli - Follie να υπαχθεί στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα (λήψη προληπτικών μέτρων).

Με απόφασή του (προσωρινή διαταγή) που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης το δικαστήριο, έκρινε πως η εν λόγω εταιρεία πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της για δυο μήνες ακόμη. Η νέα αυτή εξέλιξη πρακτικά σημαίνει πως ότι οι πιστωτές της εταιρείας δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εκποίηση περιουσιακών της στοιχείων κατά το συγκεκριμένο διάστημα.

Τα φυσικά πρόσωπα, η θυγατρική Folli - Fiollie Συμμετοχών και η Αικατερίνη Κουτσολιουτσου δεν υπάγονται κάτω από την ίδια απόφαση, καθώς το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα τους.

Η εταιρεία Folli - Follie κατέχει ποσοστό 26% στα ATTICA και η FOLLI FOLLIE συμμετοχών 10,5%.

Στη σημερινή συνάντηση στο δικαστήριο, η πλευρά των τραπεζών υποστήριξε πως έχει βρεθεί επενδυτής, ο οποίος είναι έτοιμος να αγοράσει το συγκεκριμένο ποσοστό. Σύμφωνα με την τοποθέτησή τους, αν παραταθεί το καθεστώς προστασίας της εταιρείας θα μειωθεί η αξία του ενεχύρου.

Από την πλευρά της η Folli - Follie υποστήριξε στο δικαστήριο πως βρίσκεται σε συζητήσεις με Έλληνα επενδυτή, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει συγκεκριμένο ποσοστό της εταιρείας.

Στο τέλος της διαδικασίας, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει δίμηνη παράταση στο καθεστώς προστασίας της εταιρείας.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

# TAGS