Επιχειρήσεις

Η αξία των ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία - Αλλαγή στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Στα 130 εκατ. ευρώ ανέρχεται η λογιστική αξία των ακινήτων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, η διαχείριση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου ανατέθηκε στην εξειδικευμένη εταιρεία Resolute Asset Management, στο πλαίσιο της στρατηγικής που υλοποιεί για την βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της. Σημειώνεται ότι στα ακίνητα που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, περιλαμβάνεται το VarnaTower, κτίριο γραφείων και καταστημάτων λιανικής στην πόλη της Βάρνας.

Ο κ. Γεώργιος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, τονίζει πως η στρατηγική του Ομίλου Πειραιώς επικεντρώνεται στην ενεργό διαχείριση των ιδιόκτητων ακινήτων του σε Ελλάδα και εξωτερικό, με βασικό στόχο τη μεγιστοποίηση των εσόδων από αυτή τη δραστηριότητα.

Στην Ελλάδα, για την αξιοποίηση των ιδιόκτητων ακινήτων του, ο Όμιλος λειτουργεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοπρασιών properties4sale.gr η οποία ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδυτών από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Τέλος, η τράπεζα επισημαίνει πως η Resolute Asset Management είναι εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, με παρουσία σε δέκα χώρες. Έχει αναλάβει για λογαριασμό τραπεζών και private equity funds τη διαχείριση χαρτοφυλακίων ακινήτων, συνολικής αξίας άνω των 2,5 δισ. ευρώ σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρο, Μεγάλη Βρετανία και Πορτογαλία.