Οικονομία

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα εθελουσία με ανώτατο ποσό αποζημίωσης τα 250.000 ευρώ

Τράπεζα Πειραιώς: Νέα εθελουσία με ανώτατο ποσό αποζημίωσης τα 250.000 ευρώ Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Οι αποφάσεις της Τράπεζας Πειραιώς θα κοινοποιηθούν στις 18 Οκτωβρίου.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη νέου προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης, με ανώτατο ποσό αποζημίωσης τα 250.000 ευρώ. το πρόγραμμα αφορά τους εργαζομένους στις κεντρικές υποστηρικτικές μονάδες της τράπεζας, εξαιρώντας το Δίκτυο Καταστημάτων και τις πελατειακές μονάδες.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας, η μείωση του λειτουργικού κόστους και η ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ άμεσης αποχώρησης, με ανώτατο ποσό αποζημίωσης 200.000 ευρώ, ή αποχώρησης με μακροχρόνια άδεια (sabbatical), με ανώτατο ποσό 250.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόσθετες παροχές και κίνητρα, ιδιαίτερα για εργαζομένους κοντά στη συνταξιοδότηση, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις έως τις 14 Οκτωβρίου. Οι αποφάσεις θα κοινοποιηθούν στις 18 Οκτωβρίου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς και της Πειραιώς Financial Holdings A.E., με συμβάσεις αορίστου χρόνου, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν συμπληρώσει πενταετή συνεχή υπηρεσία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται στελέχη με θέσεις General Manager ή υψηλότερες, σύμβουλοι διοίκησης, εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου, καθώς και εργαζόμενοι σε θυγατρικές του Ομίλου και όσοι ανήκουν σε ειδικά προγράμματα ανάπτυξης.