Επιχειρήσεις

Στον «πάγο» τα καταστήματα της Nike

APE APE
Με μείωση τζίρου 14,18% έκλεισε για την Nike Retail Ελλάς η οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου του 2020, με τον τζίρο να οριστικοποιείται στα 33,35 εκατ. ευρώ εξαιτίας του lockdown που κράτησε τα καταστήματα της εταιρείας κλειστά την περασμένη άνοιξη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αρνητικές επιπτώσεις της COVID-19 στις πωλήσεις της συνεχίστηκαν το καλοκαίρι που μας πέρασε, δηλαδή στο α΄ τρίμηνο της χρήσης 2021, ακολουθώντας την πτωτική πορεία της αγοράς.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ

Η Nike Retail Ελλάς λειτουργεί συνολικά 7 υποκαταστήματα και δεν προγραμματίζει το 2021 να ιδρύσει καινούργια, καθώς αλλάζει στρατηγική και εστιάζει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή μέσα από τα υπάρχοντα καταστήματα.

Θυμίζουμε ότι η Nike European Operations Netherlands BV (ΝΕΟΝ) έστειλε σχετική επιστολή σε 91 επαγγελματίες που αναπτύσσουν το δίκτυο των 300 καταστημάτων, στους οποίους γνωστοποιεί το τέλος της συνεργασίας τους από το τέλος της σεζόν SU22 και ως εκ τούτου, η επιχειρηματική σχέση θα λήξει αυτόματα στις 31 Μαΐου του 2022, χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον προειδοποίηση.

"ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΝΙΚΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ"

"Η Νike οραματίζεται μια μοντέρνα αγοραστική εμπειρία και, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό, διατηρούνται οι στρατηγικές συνεργασίες με όσους έχουν την ίδια προσήλωση και όραμα με εκείνη", αναφέρουν πηγές της Nike Ελλάς στο BnBeauty.

Συμπληρώνουν μάλιστα, ότι η διακοπή των συνεργασιών έγινε στο πλαίσια της διαμόρφωσης του δικτύου των συνεργατών της παγκοσμίως. "Στο πλαίσιο της στρατηγικής Consumer Direct Acceleration εντάσσεται και η αλλαγή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Είναι η υλοποίηση της απόφασης που έχει παρθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει να κάνει με τη συμπόρευση των συνεργατών με το όραμα που έχει η εταιρεία και την εμπειρία που θέλει να προσφέρει στους πελάτες. Όσοι μπορούν να την προσφέρουν, συνεχίζουν".