Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος στην Telegraph: Πρόθεσή για παρουσία στην λιανική αγορά ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας

Μυτιληναίος στην Telegraph: Πρόθεσή για παρουσία στην λιανική αγορά ενέργειας της Μεγάλης Βρετανίας
Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής της Metlen, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, και σε συνέντευξή του στην Telegraph εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας σειράς γρήγορων συμφωνιών.

Οι συμφωνίες αυτές θα επιτρέψουν στην Metlen να εισχωρήσει στη λιανική ενεργειακή αγορά της Βρετανίας.

Η ανακοίνωση των σχεδίων για dual listing στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έγινε τον περασμένο μήνα, με την αποτίμηση της εταιρείας να εκτιμάται έως και 5 δισ. λίρες, γεγονός που θα μπορούσε να την εντάξει στον δείκτη μετοχών FTSE 100.

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η φιλοδοξία του να εισέλθει στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει αμετάβλητη παρά την τρέχουσα πολιτική αβεβαιότητα.

«Η τροφοδοσία και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα στην οικονομία, γιατί επηρεάζει το σύνολο του πληθυσμού. Έχουμε συνηθίσει να έρχονται και να φεύγουν οι πολιτικοί, και μέχρι να διευθετηθεί η μετάβαση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα έχουμε και ένα ευαίσθητο ρυθμιστικό περιβάλλον», δήλωσε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Έλληνας βιομήχανος σχεδιάζει να λανσάρει έναν νέο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για βρετανικά σπίτια, ώστε να ανταγωνιστεί τους Octopus και Ovo.

Ο κ. Μυτιληναίος είπε: «Θαυμάζω την Octopus και πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο που έχει εξελιχθεί. Έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά… Και αγαπάμε τον ανταγωνισμό. Αγαπάμε τις προκλήσεις».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Metlen στην Ελλάδα, πρόσθεσε:

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν πριν από περίπου 10 χρόνια, όταν είχαμε ένα κρατικό μονοπώλιο. Έχουμε αναπτύξει τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις συνθήκες».

Η φιλοδοξία του κ. Μυτιληναίου να εισέλθει στην οικιακή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας βασίζεται στην πεποίθησή του ότι η ενεργειακή μετάβαση προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για κέρδη.

«Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας και της Octopus, έχουν γίνει μεγάλες ως αποτέλεσμα της ενεργειακής μετάβασης, και βρισκόμαστε ακόμα στη μέση.

Ορισμένες εταιρείες θα ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά ενέργειας, ενώ άλλοι θα χάσουν τη θέση τους, όπως συνέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από δύο χρόνια», σημείωσε.