Επιχειρήσεις

Σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία η διοικητική ομάδα της Alpha Bank

Σε Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία η διοικητική ομάδα της Alpha Bank
Η διοικητική ομάδα της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO του Ομίλου, Βασίλη Ψάλτη, πραγματοποίησε εκτενή κύκλο επαφών με εκπροσώπους επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, καθώς και με στελέχη του δικτύου της τράπεζας στις περιοχές αυτές.

Η ομάδα επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Κατερίνη και τη Λάρισα, όπου η Alpha Bank εξυπηρετεί περισσότερες από 24.000 μικρές και 1.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρηματοδοτώντας την τοπική οικονομία με πάνω από 1,1 δισ. ευρώ.

Κατά την περιοδεία, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εταιρικούς πελάτες από τομείς όπως η μεταποίηση, η βιομηχανία, ο τουρισμός και το εμπόριο. Ο κ. Ψάλτης έστειλε ηχηρό μήνυμα στήριξης των αναπτυξιακών προοπτικών αυτών των κλάδων.

Στην αποστολή συμμετείχαν κορυφαία στελέχη της Alpha Bank, όπως ο Chief Wholesale Banking Γιάννης Εμίρης και ο Chief Wholesale Trade Lending and Transaction Banking Ευάγγελος Πατρινός, μεταξύ άλλων. Ο CEO τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, όπου παράγεται σχεδόν το 16% του ΑΕΠ της χώρας. Εξήγησε επίσης τα οφέλη της στρατηγικής συνεργασίας με την UniCredit, η οποία ανοίγει νέες προοπτικές για εξωστρεφείς κλάδους.

Στις συναντήσεις δόθηκε έμφαση στην ανάγκη επιτάχυνσης των επενδύσεων σε υποδομές, όπως η αναβάθμιση του λιμένα Θεσσαλονίκης και η κατασκευή του τμήματος Τρίκαλα - Εγνατία του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), τον οποίο χρηματοδοτεί η τράπεζα. Η Alpha Bank συμμετέχει επίσης στη χρηματοδότηση της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της ΠΑΘΕ.

Κατά την περιοδεία, ο κ. Ψάλτης επισκέφθηκε καταστήματα της Alpha Bank σε Σέρρες και Κατερίνη, όπου συνομίλησε με στελέχη για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να πραγματώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια», δήλωσε, τονίζοντας τη σημασία της γνώσης των τοπικών συνθηκών και της κλαδικής εξειδίκευσης.

Η επίσκεψη στη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο αποκατάστασης των υποδομών μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Η Alpha Bank συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον, προσφέροντας βοήθεια ύψους 50 εκατ. ευρώ για έργα υποδομών στη Θεσσαλία και ενισχύοντας με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό 13 δομές υγείας και φροντίδας στην περιοχή.

Επιπλέον, 150 εργαζόμενοι της τράπεζας συμμετείχαν σε εθελοντική δράση κατασκευάζοντας 150 μελίσσια για τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Λάρισας, ως προσπάθεια αποκατάστασης της καταστροφής των μελισσιών από τις πλημμύρες.