Επιχειρήσεις

Διαψεύδει η Alpha Bank διαπραγματεύσεις για απόκτηση ποσοστού της Τράπεζας Κύπρου

Διαψεύδει η Alpha Bank διαπραγματεύσεις για απόκτηση ποσοστού της Τράπεζας Κύπρου
H Alpha Bank διαψεύδει ως αναληθή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρουν ότι η Alpha Holdings έχει εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποσοστού στην εταιρεία Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (Τράπεζα Κύπρου) από υφιστάμενους μετόχους της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδίου, η Alpha Holdings παρακολουθεί την αγορά για την αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών και ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η διαρροή της είδησης που προβλήθηκε χθες στο Bloomberg, αναφορικά με την πρόθεση δύο μεγαλομετόχων της Τράπεζας Κύπρου, των επενδυτικών ταμείων CarVal Investors και Caius Capital LLC, να πωλήσουν συνδυαστικά το μετοχικό τους κεφάλαιο το οποίο ανέρχεται συνολικά στο 15%, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα δύο επενδυτικά ταμεία διερευνούν το ενδεχόμενο συνδυαστικής πώλησης του ποσοστού τους ως πακέτο. Το επενδυτικό ταμείο CarVal Investors κατέχει 9,07% και το αντίστοιχο Caius Capital κατέχει 5,58%. Η πώληση πακέτου πέραν του 12% θα πρέπει να τύχει της έγκρισης των εποπτικών αρχών.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι τα δύο επενδυτικά ταμεία συνεργάζονται με ειδικό σύμβουλο για να εξευρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές και ότι, σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, έχει προσεγγισθεί η Alpha Bank, η οποία δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής της Alpha Bank Κύπρου. Ωστόσο, αυτό σήμερα διαψεύσθηκε.

Βάσει στοιχείων της Τράπεζας Κύπρου, οι μεγάλοι μέτοχοι της είναι οι Lamesa Investments Limited (9,27%), CarVal Investors (9,07%), Senvest Management LL (8,91%), Caius Capital LLC (5,58%) και η European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) (5,02%). Η περαιτέρω διασπορά του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου στο ευρύ κοινό είναι κοντά στο 62%.