Επιχειρήσεις

ΔΕΗ και Protergia εξελίσσονται σε market makers στα τιμολόγια ρεύματος

ΔΕΗ και Protergia εξελίσσονται σε market makers στα τιμολόγια ρεύματος
Η METLEN Energy & Metals, μαζί με τη ΔΕΗ, συνεχίζουν να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο ως market makers στην ελληνική αγορά ενέργειας.

Σε μια περίοδο έντονων προκλήσεων λόγω του αυξημένου κόστους ενέργειας, η Protergia, μέλος της METLEN, αποδεικνύεται ουσιαστικός σύμμαχος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τον Σεπτέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο και τελευταίο θερμό μήνα του έτους, η Protergia διατήρησε τις τελικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας σταθερές, παρά τις έντονες ανοδικές πιέσεις στις τιμές. Αυτό αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας να παραμένει αξιόπιστος πάροχος, δείχνοντας σεβασμό προς τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, η ΔΕΗ κατέχει σταθερά το μεγαλύτερο μερίδιο στη χαμηλή τάση, με 72,12% των μετρητών στις 30 Ιουνίου 2023, εξυπηρετώντας 5.560.649 πελάτες, αν και με μείωση 33.500 πελατών σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Την ίδια στιγμή, η Protergia αναδείχθηκε τον Ιούνιο του 2024 ως ο μεγαλύτερος εναλλακτικός πάροχος σε αριθμό μετρητών, αυξάνοντας την πελατειακή της βάση κατά 1.100, φτάνοντας στους 476.849 πελάτες.