Επιχειρήσεις

Intracom Holdings: Κέρδη 5,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2024

Intracom Holdings: Κέρδη 5,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο 2024
Η απόκτηση συμμετοχής 7,1% στην Intralot μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο τέλος του 2023 και η περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2024, με αποτέλεσμα η συμμετοχή να ξεπεράσει το 9,6%, καθώς και οι συμμετοχές στις Intrakat και Optima, απέδωσαν υψηλές υπεραξίες.

Η Intracom Holdings ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2024, βάσει των διεθνών λογιστικών προτύπων. Τα κέρδη προ φόρων (EBT) της μητρικής εταιρείας ανήλθαν σε 5,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα κέρδη του ομίλου έφτασαν τα 5,5 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια της μητρικής καταγράφηκαν στα 302,9 εκατ. ευρώ, ενώ του ομίλου ανήλθαν σε 378,0 εκατ. ευρώ. Το σύνολο ενεργητικού της μητρικής έφτασε τα 346,7 εκατ. ευρώ και του ομίλου τα 508,9 εκατ. ευρώ.

Η Intracom Holdings επισημαίνει πως η βασική της προτεραιότητα είναι η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, με κεντρική στρατηγική κίνηση την εξαγορά της «ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική». Αυτή η κίνηση αναμένεται να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της και να ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2024, η Intracom Holdings σημείωσε κερδοφορία προ φόρων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, ισχυρή ρευστότητα στα 161,5 εκατ. ευρώ και σύνολο ενεργητικού που υπερβαίνει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Η αξία του χαρτοφυλακίου της σε εισηγμένες εταιρείες (στο Χρηματιστήριο Αθηνών και στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης) στις 30 Ιουνίου 2024 ανερχόταν σε 130 εκατ. ευρώ.

Η απόκτηση συμμετοχής 7,1% στην Intralot μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο τέλος του 2023 και η περαιτέρω ενίσχυσή της κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2024, με αποτέλεσμα η συμμετοχή να ξεπεράσει το 9,6%, καθώς και οι συμμετοχές στις Intrakat και Optima, απέδωσαν υψηλές υπεραξίες, όπως αναμενόταν.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom Holdings Σωκράτης Κόκκαλης, ανέφερε: «Προχωράμε με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού σχεδίου του Ομίλου, όπως παρουσιάστηκε τον Μάιο στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας. Η συγχώνευση της Intracom PropertieS με την ΚΛΜ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με απώτερο σκοπό την απόκτηση της «Ευρώπη Ασφαλιστική» και τη δημιουργία ενός ικανού σχήματος που θα διευρύνει ουσιαστικά τον επενδυτικό ορίζοντα του Ομίλου και τους τομείς δραστηριοποίησής του, θα ισχυροποιήσει τα οικονομικά του μεγέθη και θα προσδώσει επιπλέον αξία στην Εταιρεία και τους μετόχους της. Το ενδιαφέρον μας στον κλάδο των ακινήτων παραμένει ισχυρό. Η επιλογή μας για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εισηγμένων εταιριών, με προεξέχουσα βεβαίως την Intralot, αποδεικνύεται και πάλι δυναμικός πυλώνας δημιουργίας κερδών».