Επιχειρήσεις

Η SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη επενδύει στην ORGANIC 3S

Η SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη επενδύει στην ORGANIC 3S
Το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC) του Νίκου Καραμούζη προχώρησε σε στρατηγική επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Organic 3S ΑΕ, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η επένδυση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Ταμείου για ενίσχυση του κλάδου των τροφίμων και ποτών, με ιδιαίτερη έμφαση στις ελληνικές εταιρείες που παράγουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Παράλληλα, η SMERC έχει επενδύσει σε εταιρείες όπως η ΑΡΟΣΙΣ, που εξειδικεύεται στα όσπρια, συμβάλλοντας στην παραγωγή πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων.

Η Organic 3S ΑΕ δραστηριοποιείται στην παραγωγή δημητριακών πρωινού, μπαρών δημητριακών και γλυκαντικών υγρών, και διακρίνεται για την ποιότητα, την τεχνογνωσία και την καινοτομία της. Μεταξύ των πελατών της συγκαταλέγονται κορυφαίες εταιρείες τροφίμων και αλυσίδες σούπερ μάρκετ, γεγονός που υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη τους στην ποιότητα των προϊόντων της.

Η συνεργασία μεταξύ της SMERC και των βασικών μετόχων της Organic 3S, Ανδρέα Σιούτη και Κωνσταντίνου Σταγκουράκη, αποσκοπεί στην ανάπτυξη νέων προϊόντων, την επέκταση σε νέες αγορές και την αύξηση της πελατειακής βάσης. Η επένδυση περιλαμβάνει κεφαλαιακή ενίσχυση για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου, που περιλαμβάνει νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και δίκτυα διανομής, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας.

Ο CEO της Organic 3S, Ανδρέας Σιούτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι η κοινή φιλοσοφία ανάπτυξης της εταιρείας, σε συνδυασμό με την εμπειρία και την εξειδίκευση της ομάδας, δημιουργεί σημαντικές προοπτικές επιτυχίας. Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της SMERC, Νίκος Καραμούζης, σημείωσε την εμπιστοσύνη του στη διοίκηση της Organic 3S και τη δέσμευση του Ταμείου να συνεργαστεί στενά για την επίτευξη μιας δυναμικής αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι βασικοί μέτοχοι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, με τον Ανδρέα Σιούτη να παραμένει στη θέση του CEO και να ηγείται του αναπτυξιακού εγχειρήματος.