Επιχειρήσεις

Cenergy: Προχωρεί η υλοποίηση της επένδυσης στις ΗΠΑ

Cenergy: Προχωρεί η υλοποίηση της επένδυσης στις ΗΠΑ
Ολοκληρώθηκε η αγορά παραθαλάσσιου οικοπέδου 153.800 τ.μ. στο Wagners Point της Βαλτιμόρης

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε χθες ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της αποφάσισε την επένδυση σε μονάδα κατασκευής καλωδίων στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ, ΗΠΑ. 

Συγκεκεριμένα, η θυγατρική της, Hellenic Cables Americas, ολοκλήρωσε την αγορά παραθαλάσσιου οικοπέδου 153.800 τ.μ. στο Wagners Point της Βαλτιμόρης. Η αγορά πραγματοποιήθηκε μετά από μια μακρά διαδικασία δέουσας επιμέλειας και την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων εγκρίσεων.

Η πρώτη φάση της επένδυσης, κόστους περίπου 200 εκατ. δολαρίων, περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίου χερσαίων καλωδίων, για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των ΗΠΑ για αναβαθμίσεις στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ο σχεδιασμός του εργοστασίου έχει ολοκληρωθεί, η αδειοδότηση προχωρά κανονικά και οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Η δεύτερη φάση θα αφορά την επέκταση για παραγωγή υποβρυχίων καλωδίων, ανάλογα με τις συμφωνίες απορρόφησης των προϊόντων και τις σχετικές επενδυτικές αποφάσεις.

Επιπλέον, η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι, μετά την απόφαση της Ørsted να αναθεωρήσει το έργο της στο αιολικό πάρκο Skipjack Wind, οι συζητήσεις για πιθανή συνεργασία διακόπηκαν, αλλά θα επανεξεταστούν μόλις προχωρήσει η αναθεώρηση του έργου.