Επιχειρήσεις

Αίτημα προστασίας από πτώχευση κατέθεσε η Intrum

Αίτημα προστασίας από πτώχευση κατέθεσε η Intrum
Tο καθαρό χρέος τής Intrum έφτασε τα 4,69 δισ. δολάρια στα τέλη Ιουνίου.

Η Intrum, ο μεγαλύτερος servicer στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει εθελοντική αίτηση ένταξης σε καθεστώς προστασίας στο πλαίσιο του Άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, καθώς επιδιώκει να αναδιαρθρώσει τα οικονομικά της.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες μετά τις προκλήσεις της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των υψηλών επιτοκίων για δύο δεκαετίες, με αποτέλεσμα να εγείρονται ανησυχίες για το καθαρό χρέος της, το οποίο έφτασε τα 49,4 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (4,69 δισ. δολάρια) στα τέλη Ιουνίου.

«Η Intrum αναμένει να υπάρξει μετά την προκαθορισμένη διαδικασία του Άρθρου 11 και τη διαδικασία αναδιοργάνωσης της σουηδικής εταιρείας επαρκές περιθώριο και ρευστότητα για να πραγματοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο και να βρεθεί σε θέση για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Οι μετοχές της εταιρείας το πρωί σημείωναν πτώση 2,8%.

Η Intrum έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του 73% των ομολογιούχων της για την αναδιάρθρωση του χρέους της, ποσοστό που επαρκεί για την υποβολή ένταξης στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, αλλά μικρότερο από το 75% που απαιτείται ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για μια απλούστερη διαδικασία που προβλέπει το βρετανικό δίκαιο ή το όριο του 90% για μια πλήρως εθελοντική διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Τα υψηλότερα ποσοστά συναίνεσης θα απλοποιούσε την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης και θα μείωνε το κόστος, δήλωσε τον Ιούλιο ο διευθύνων σύμβουλος Andres Rubio, προσθέτοντας ότι το 90% θα ήταν το βέλτιστο, με τα δύο τρίτα να αποτελούν την ελάχιστη απαίτηση.

Η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει τη διαδικασία του Άρθρου 11 έως τα μέσα Νοεμβρίου και να λάβει την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης έως το τέλος του έτους, δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ανακεφαλαιοποίηση να τεθεί σε ισχύ κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Η κίνηση της Intrum έρχεται σε μια εποχή που ο κλάδος των servicers στην Ευρώπη αντιμετωπίζει προκλήσεις, με τη σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων να μειώνει τον όγκο των διαθέσιμων εργασιών για τις εταιρείες.

Με πληροφορίες από Reuters