Ελλάδα

Αντιρατσιστικό κάλεσμα την Κυριακή στα Σεπόλια

Αντιρατσιστικό κάλεσμα την Κυριακή στα Σεπόλια
Οργή προκαλούν οι ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στα Σεπόλια: Κάλεσμα για πορεία διαμαρτυρίας στη γειτονιά την Κυριακή

«Στις γειτονιές μας δεν χωράνε φασίστες-ρατσιστές» τονίζουν σε κοινό τους κάλεσμα η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνα-Σεπολιων και ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Αριστοτέλης, που καλούν την Κυριακή (11:30) σε πορεία με αφετηρία το σταθμό του μετρό στα Σεπόλια.

Αφορμή της πορείας με αφετηρία το σταθμό του μετρό στα Σεπόλια είναι δύο ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή: η πρώτη σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων το βράδυ της περασμένης Κυριακή και η δεύτερη κατά του μετανάστη διανομέα, που συμμετείχε σε διαδήλωση για το βασανιστικό θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν σε αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται πως στην πορεία καλούν ακόμη η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», καθώς και συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς.

Ολόκληρο το κάλεσμα

Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του Κολωνού έχουμε γίνει μάρτυρες ρατσιστικών πογκρόμ και εγκληματικών επιθέσεων ενάντια σε ανήλικους ασυνόδευτους πρόσφυγες και σε βάρος μετανάστη διανομέα.

Το πρώτο έλαβε χώρα σε δομή του υπουργείου που φιλοξενεί ανήλικα προσφυγόπουλα σε πολυκατοικία το βράδυ της Κυριακής 13/10. Άτομα, μεταξύ αυτών γνωστοί φασίστες στη γειτονιά, πρωτοπαλίκαρα του Κασιδιάρη, εισέβαλαν μέσα στη δομή σπάζοντας την πόρτα κρατώντας λοστούς και άλλα αντικείμενα και τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανήλικα προσφυγοπούλα που διαμένουν στη δομή, ενώ τραμπούκισαν και τα υπόλοιπα προσφυγόπουλα. Η άλλη ρατσιστική επίθεση συνέβη λίγα στενά πιο δίπλα σε εργαζόμενο μετανάστη ντελιβερά, που συμμετείχε μάλιστα στη μεγάλη συγκέντρωση του Σαββάτου στον Αγ. Παντελεήμονα για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Του επιτέθηκαν τρεις μαυροφορεμένοι με σίδηρόγροθιές και τον έστειλαν στο νοσοκομείο με ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα δόντια. Σύμφωνα με τον ίδιο οι άγνωστοι τον ακολούθησαν με μηχανάκια από την πλατεία Βικτωρίας μέχρι τα Σεπόλια.

Η στοχοποίηση της δομής των ανηλίκων προσφυγόπουλων έχει ξεκινήσει από την αρχή της λειτουργίας της το 2017, όταν ο Κασιδιάρης και η ΧΑ είχαν κάνει συγκέντρωση για να διώξουν από τη γειτονιά τη δομή. Το 2021 τη στοχοποίησε και πάλι ο τότε βουλευτής της ΝΔ, Μπογδάνος.

Η ΧΑ καταδικάστηκε για μία σειρά φασιστικών δολοφονιών και επιθέσεων όπως εκείνες του Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, όμως ο φασισμός είναι εκεί έξω και περιμένει τη στιγμή να ξαμολυθεί προς υπεράσπιση αφεντικών και κεφαλαίου, εκφοβίζοντας τους ολοένα και πιο καταπιεσμένους, πιο φτωχούς και ανυπεράσπιστους αυτής της κοινωνίας.

Φράχτες παντού και pushbacks του λιμενικού για τη θωράκιση της χώρας από τον εχθρό πρόσφυγα είναι μόνο κάποιες από τις ρατσιστικές πολιτικές της Κυβέρνησης και του Κράτους εν συνόλω για να δημιουργήσει έναν εχθρό επίπλαστο και να αποστρέψει τα βλέμματα από τα προβλήματα της καθημερινότητας και από την εγκληματική πολιτική που ακολουθεί.

Φτώχεια και μονιμοποιημένη ακρίβεια, υψηλά ενοίκια και την ίδια στιγμή δαπάνες για αστυνομία, στρατό και αποστολή φρεγατών να συνδράμουν στη γενοκτονία που Ισραήλ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ διαπράττουν εδώ και ένα χρόνο σε βάρος των Παλαιστινίων και τώρα πια και των Λιβανέζων. Δηλαδή, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο που εκτοπίζει ανθρώπους από τα σπίτια και τις χώρες τους την ίδια στιγμή υποκριτικά υψώνει φράχτες και καλλιεργεί το μίσος σε βάρος εκείνων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου που ΝΑΤΟ και Ισραήλ διεξάγουν με μένος εδώ και έναν χρόνο.

Σε αυτή την προσπάθεια της αλλαγής ατζέντας στα μάτια του κόσμου που βιώνει καθημερινά την όλο και επιδεινούμενη φτωχοποίηση του, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι φασίστες. Είναι γνωστό ιστορικά πως αποτελούν τους καλύτερους φίλους των αφεντικών και του κεφαλαίου. Ενώ όλοι ξέρουμε ότι αυτοί που μας φταίνε που δε βγαίνει η μέρα και ο μήνας είναι τα αφεντικά που υποπληρώνουν, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που με το έτσι θέλω αποφάσισαν να γίνουν πλούσιοι νοικιάζοντας σπίτια χρέπια σε εξωπραγματικά ποσά εκμεταλλευόμενοι την απουσία κοινωνικής πίεσης, το κεφάλαιο που αισχροκερδεί ασταμάτητα ανεβάζοντας αυθαίρετα τις τιμές σε όλα και το Κράτος που σε αυτή την προσπάθεια πρωτοφανούς πλουτισμού και ενδυνάμωσης του Κεφαλαίου είναι πάλι εκεί να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί, οι φασίστες για ακόμα μία φορά βρίσκουν τους εχθρούς του κοινωνικού συνόλου στους πιο ανυπεράσπιστους και πιο ανίσχυρους αυτής της κοινωνίας. Θρασύδειλα άτομα που δεν έχουν διανοηθεί να τα βάλουν με το αφεντικό τους για τη μιζέρια τους ούτε μια φορά στη ζωή τους αλλά αντίθετα παρασιτούν όντας οι καλύτεροι φίλοι τους ενάντια στον υπόλοιπο εργαζόμενο κόσμο σπέρνουν το μίσος σε βάρος των καταπιεσμένων και των κατατρεγμένων προκειμένου να σπείρουν φόβο, να αποπροσανατολίσουν ώστε όλοι οι προαναφερόμενοι να συνεχίσουν να πλουτίζουν.

Όμως, για ακόμα μία φορά δε θα τους περάσει. Με τις μετανάστριες και τους μετανάστες ζούμε στις ίδιες γειτονιές, πηγαίνουμε στα ίδια σχολεία, δουλεύουμε στις ίδιες υποαμοιβόμενες δουλειές, θυμώνουμε κάθε φορά που μπαίνουμε στα ίδια σουπερμάρκετ, έχουμε ο ένας την άλλη και έχουμε τους ίδιους εχθρούς. Οι μόνοι που δε χωράνε στις γειτονιές μας είναι οι φασίστες, τα τσιράκια των μαφιόζων και των αφεντικών.