Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αστυνομικός – μάρτυρας με… αμνησία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αστυνομικός – μάρτυρας με… αμνησία
Μετά την επισήμανση της προέδρου και της εισαγγελέως στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στον μάρτυρα αστυνομικό ότι κινδυνεύει να διωχθεί για ψευδορκία, η σημερινή του κατάθεση χαρακτηρίστηκε από μια μόνο φράση: «δεν θυμάμαι».

Ο αστυνομικός, οδηγός περιπολικού, που έσπευσε στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, συνέχισε σήμερα την κατάθεσή του, απαντώντας στις περισσότερες ερωτήσεις με τη φράση: «δεν θυμάμαι».

Η στάση του μάρτυρα προκάλεσε πολλές φορές αυστηρά σχόλια για την «άσχημη κατάσταση της μνήμης του», αλλά και την ειρωνεία της προέδρου του δικαστηρίου Μαρίας Λεπενιώτη που του ανέφερε πως η συνεισφορά του στη δίκη δεν είναι τίποτε άλλο πλην του «δεν θυμάμαι».

Ο αστυνομικός επικαλέστηκε πολλές φορές εξεταζόμενος τις αρχικές του καταθέσεις, με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίπληξη της προέδρου. «Αν ήταν έτσι, θα διαβάζαμε απλώς την κατάθεση σας» του είπε.

Ο αστυνομικός κάποια στιγμή, λόγω σχολίου που έγινε από την Πολιτική Αγωγή, ως προς την μνήμη του, αντέδρασε και δήλωσε πως «θέλει να φύγει, γιατί τον προσβάλλουν».