Ελλάδα

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Αποτελέσματα εγγραφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Αποτελέσματα εγγραφών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
Τα αποτελέσματα των εγγραφών – επανεγγραφών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το σχολικό έτος 2016 – 2017 δίνει στην δημοσιότητα ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, προκειμένου οι γονείς να ενημερωθούν για την εισαγωγή των παιδιών τους στις σχετικές δομές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Δήμου, www.iraklio.gr, στους παιδικούς σταθμούς αλλά και στα γραφεία του ΟΠΑΚΜ (δημαρχείο, 2ος όροφος).

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κατάφερε να καλύψει την εισαγωγή στους παιδικούς σταθμούς του συνόλου των φετινών επανεγγραφών παιδιών και της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων εγγραφών.

Περισσότερες θέσεις για παιδιά με τη λειτουργία του νέου σταθμού στο Άνω Ψαλίδι

Με την έναρξη δε της λειτουργίας του νέου δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού της οδού Χρυσανθέμων στο Άνω Ψαλίδι, αυτές οι θέσεις θα αυξηθούν.

Θυμίζουμε, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει ολοκληρώσει από την δική του πλευρά το έργο, απομένουν όμως οι προσλήψεις του προσωπικού που θα τον στελεχώσει.

Η συγκεκριμένη διαδικασία, όμως, έχει παγώσει σε όλη την χώρα από το ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της αναθεώρησης στην μοριοδότηση των σχετικών διαγωνισμών.

Από την στιγμή που το ΑΣΕΠ θα ανοίξει ξανά τους διαγωνισμούς, ο Δήμος είναι έτοιμος να «τρέξει» τάχιστα τα απαιτούμενα διαδικαστικά και, έτσι, ο σταθμός της οδού Χρυσανθέμων να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερους Ηρακλειώτες.

Έτσι λοιπόν, οι γονείς που επέλεξαν τον συγκεκριμένο σταθμό ως πρώτη προτίμηση, αλλά η αίτησή τους έγινε δεκτή σε έναν από τους άλλους σταθμούς του Δήμου, μπορούν να ακυρώσουν την δεύτερη αυτή θέση – εάν, βέβαια, έχουν την δυνατότητα της αναμονής – και το παιδί τους να φοιτήσει απευθείας στον καινούργιο βρεφονηπιακό σταθμό της οδού Χρυσανθέμων.

Και φέτος σε ισχύ τα μειωμένα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Φυσικά, και τη νέα περίοδο ισχύουν για τους γονείς τα μειωμένα τροφεία (μέσος όρος μείωσης 20%) τα οποία θέσπισε από την αρχή της θητείας της η νέα δημοτική αρχή της πόλης για όλες, πλέον, τις κατηγορίες εισοδηματικών κριτηρίων των οικογενειών, με πλήρη ή εν μέρει απαλλαγή για τις οικονομικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού.