Ελλάδα

Η επόμενη «ημέρα» στα βίντεο του Youtube

Η επόμενη «ημέρα» στα βίντεο του Youtube
Με μια σημαντική ενημέρωση το YouTube στην ποιότητα της εικόνας πρόσθεσε υποστήριξη βίντεο για HDR. Τα HDR βίντεο επιτρέπουν περισσότερους τόνους ανάμεσα στα φωτεινότερα και τα σκοτεινότερα μέρη της εικόνας

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προς το παρόν δεν θα μπορεί να γίνει επεξεργασία σε high dynamic range video (HDR) βίντεο που ανεβαίνει με το YοuTube Web editor.

Το πλήρες φάσμα των τόνων του χρώματος απουσιάζει (ο πίνακας που εμφανίζει τις διαφορές ανάμεσα στους διαφορετικούς τόνους ενός χρώματος) κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να αντιληφθείτε τη διαφορά.youtube hdr youtube

youtube545

Να σημειώσουμε πως αυτό δε σημαίνει πως θα αρχίσετε να βλέπετε όλα τα videos του YouTube σε HDR. Για να δείτε HDR εικόνα θα πρέπει πρώτον να υποστηρίζεται από την τηλεόρασή σας και δεύτερον το ίδιο το video να είναι HDR. Το YouTube καλεί την κοινότητά του τώρα να αρχίσει να συνεισφέρει περισσότερο HDR περιεχόμενο.

Οι υποστηριζόμενες συσκευές HDR μέχρι τώρα είναι το νέο Chromecast Ultra, το Xbox One S, το PS4 Pro ή το αναβαθμισμένο PS4, PCs και οι νεότερης γενιάς UHD τηλεοράσεις.