Ελλάδα

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγα λεπτά στο χώρο του Πολυτεχνείου όταν ομάδα από 50 κουκουλοφόρους περίπου, βγήκε από την οδό Στουρνάρη και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Αμέσως μετά τα άτομα αυτά μπήκαν πάλι στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Η ευρύτερη περιοχή θυμίζει πεδίο μάχης ενώ παραμένουν τα οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη και Τζωρτζ. Όλη η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε δύο συλλήψεις.

Όλοι οι δρόμοι είναι ανοικτοί εκτός από την Πατησίων και τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Σε διαρκή επικοινωνία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου βρίσκεται η ηγεσία της αστυνομίας, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση αν τα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου συνεχιστούν και ενταθούν.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό οι αστυνομικές δυνάμεις, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είχαν παραταχθεί γύρω από το Πολυτεχνείο για να μην μπορέσουν να πλησιάσουν αντιεξουσιαστές και ενωθούν με τους καταληψίες.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την αστυνομία, νεαροί που βγήκαν από το Ίδρυμα είχαν στήσει οδοφράγματα στην οδό Πατησίων, στην οδό Στουρνάρη και στην οδό Τζωρτζ, ενώ πέταξαν πέτρες και καπνογόνα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Παράλληλα μέσα στο Πολυτεχνείο εξακολουθούν να βρίσκονται περίπου 200 κουκουλοφόροι. οι οποίοι νωρίτερα πέταξαν δεκάδες μολότωφ, πέτρες, καρέκλες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους είχαν ανέβει στη ταράτσα του κτιρίου Γκίνη από όπου πετούσαν για πολύ ώρα βόμβες μολότωφ, πέτρες και μάρμαρα.