Ελλάδα

Η ΕΛ.ΑΣ εύχεται χρόνια πολλά με ένα εορταστικό βίντεο ...Mannequin Challenge

Η ΕΛ.ΑΣ εύχεται χρόνια πολλά με ένα εορταστικό βίντεο ...Mannequin Challenge
Άνοιγμα στην κοινωνία πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία με την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προβάλλοντας το φιλικό και ανθρώπινο πρόσωπό της στους πολίτες.

"Η σύγχρονη κοινωνία βρίσκεται στα social media. Και η ΕΛ.ΑΣ ως κομμάτι της, δεν θα μπορούσε παρά να ενταχθεί σε αυτά", τονίζουν χαρακτηριστικά στην αστυνομία. Στόχος της είναι η άμεση και διαδραστική επικοινωνία με τους πολίτες, παρουσιάζοντας καθημερινά σε αυτούς αποτελέσματα των αστυνομικών δράσεων, αλλά και ενημερώνοντας τους για σημαντικά ζητήματα", δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Το πρώτο βήμα για την είσοδο της αστυνομίας στα social media έγινε το 2010, όταν δημιούργησε λογαριασμό στο twitter.

Σε ένα μέσο με κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα, όπως το twitter, η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ σε σύντομο χρονικό διάστημα εδραιώθηκε. Την ίδια χρονική περίοδο δημιουργήθηκε και το επίσημο κανάλι της στο youtube.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη η ΕΛ.ΑΣ δημιούργησε τη δική της επίσημη σελίδα στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το facebook.

Σήμερα η ΕΛ.ΑΣ απαντά μέσα από τα socialmedia, στην παγκόσμια μόδα που λέγεται "MannequinChallenge", με το δικό της ξεχωριστό βίντεο, όπου έχουν λάβει μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, όπως η Άμεση Δράση, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η Τροχαία και η Τουριστική Αστυνομία.