Ελλάδα

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων, με τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα εμφανιστεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις οι όποιες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι όποιες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητού ασθενείς, βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά εις 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι όποιες από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και αργά τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις. Από το μεσημέρι στην κεντρική μακεδόνιε βορειοδυτικοί 5 και κατά διαστήματα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχική αίθριος και βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και από το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικέ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολική και νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στις Σποράδες θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις και στην Κρήτη το πρωί ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία βελτίωση στα δυτικά, αναμένεται όμως απέ το βράδυ και από τα βόρεια οι νέφωσης εκ νέου θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειος διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.