Ελλάδα

Καιρός: Πρόγνωση καιρού εως και την Παρασκευή 27/1

Καιρός: Πρόγνωση καιρού εως και την Παρασκευή 27/1
Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδας 3 έως 7 ημερών που εκδόθηκε το Σάββατο 21-01-2017. Πρόγνωση καιρού από τη Δευτέρα 23-01-2017 έως και την Παρασκευή 27-01-2017

Δευτέρα 23-01-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και τα Νότια με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά. Από το μεσημέρι και από τα Νοτιοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στην Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Από το απόγευμα σταδιακά οι βροχές θα
Επεκταθούν στο βόρειο Ιόνιο, τη Στερεά και τη δυτική Κρήτη και το Βράδυ στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις δυτικές Κυκλάδες. Καταιγίδες από το απόγευμα κυρίως στις νότιες περιοχές.
Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και Βόρεια ημιορεινά. Από αργά το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά τα Φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο βαθμιαία 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές Ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
 
Τρίτη 24-01-2017
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ηπειρωτικά
Ορεινά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Τα Φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά.
Ανεμοι: στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα Υπόλοιπα νοτιοανατολικοί, 5 με 7 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασια: οι ελάχιστες τιμές σε μικρή άνοδο και στα βόρεια οι Μέγιστες σε πτώση.
 
Τέταρτη 25-01-2017
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα Ισχυρές στα νοτιοανατολικά και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και τα Κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.
Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά από Βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Πέμπτη 26-01-2017 και Παρασκευή 27-01-2017
Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα ανατολικά και νότια με Τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα θαλάσσια και Παραθαλάσσια τμήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά Και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και βαθμιαία βόρειοι, 3. Με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση την Παρασκευή.
Θερμοκρασια: σε βαθμιαία πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά.