Ελλάδα

Έρευνα Randstad: «Πρωταθλητές» στην απογοήτευση οι Έλληνες

Έρευνα Randstad: «Πρωταθλητές» στην απογοήτευση οι Έλληνες
Χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης της χώρας εκτιμά ότι θα προκύψει φέτος το 76% των ερωτηθέντων Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της Randstad. Η τριμηνιαία έρευνα Workmonitor της εταιρίας δείχνει ότι οι Έλληνες είναι οι πιο απαισιόδοξοι συγκριτικά με τους πολίτες των υπόλοιπων χωρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο μέσος όρος βρίσκεται στο 49%, ενώ μετά την Ελλάδα βρίσκεται η Ιταλία με 69% και η Αγγλία με 61%.

Η απαισιοδοξία των Ελλήνων έρχεται σε πλήρη ταύτιση με την περιορισμένη ικανοποίηση της εργασίας τους. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το δ’ τρίμηνο του 2016, το 35% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν είναι ευχαριστημένο από την εργασία του και θα ήθελε να αλλάξει δουλειά. Πρόκειται για ένα ποσοστό που είναι υψηλότερο κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, συγκριτικά με την ίδια έρευνα που είχε διεξαχθεί ένα τρίμηνο νωρίτερα. Το ποσοστό αυτό φτάνει στο 42% όταν στην ίδια ερώτηση απαντούν πολίτες ηλικίας 25 – 34 ετών.

Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες πολίτες ζουν και με το φόβο της απόλυσης. Στο συγκεκριμένο ερώτημα, το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως ανησυχούν ότι μπορεί να απολυθούν.

Στην Ελλάδα η εργασιακή ικανοποίηση βρίσκεται στο 63%, αυξημένη κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα τρίμηνο.