Ελλάδα

Ατύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στις Σέρρες

Ατύχημα με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στις Σέρρες
Σοβαρό τροχαίο με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές Δημοτικού σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Παρασκευής (26/05/2017) στις Σέρρες.

Από το τροχαίο τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένα παιδί έχουν τραυματιστεί και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Δράμας. Η πρώτη εικόνα είναι πως οι τραυματίες δεν φέρουν σοβαρά τραύματα. Για τον απεγκλωβισμό τραυματιών επιχειρούν 15 άνδρες της Πυροσβεστικής με έξι οχήματα.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην Επαρχιακή Οδό Κρηνίδας – Αγγίστας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το λεωφορείο που ήταν γεμάτο με μαθητές Δημοτικού, ανετράπη όταν φορτηγό του έκλεισε το δρόμο. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο οδηγός του φορτηγού φέρεται να εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος, με τους άνδρες της Αστυνομίας να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Οι μαθητές είναι από δημοτικό του Βαμβακόφυτου Σερρών και επρόκειτο να κάνουν μια εκπαιδευτική εκδρομή, ενώ συνοδεύονταν από τους κηδεμόνες τους.. Οι μαθητές βρίσκονταν καθ' οδόν στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής, στο σπήλαιο της Αλιστράτης

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του λεωφορείου, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο μετέβησαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική.