Ελλάδα

Κάθειρξη 19 ετών για τις ληστείες με την ομηρία θυμάτων

Κάθειρξη 19 ετών για τις ληστείες με την ομηρία θυμάτων
Σε κάθειρξη 19 ετών καταδικάστηκε τελικά από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο Αλβανός που κρίθηκε ένοχος για τη διάπραξη ληστειών επιφανών πολιτών στο Γύθειο, μαζί με τέσσερις ομοεθνείς του οι οποίοι διαφεύγουν

Για το νεαρό συγκατηγορούμενό του, ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια, αναγνωρίσθηκε το ακαταλόγιστο και διατάχθηκε η εισαγωγή του σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Το δικαστήριο σύμφωνα με το tharrosnews.gr έκρινε ένοχο τον παρευρισκόμενο κατηγορούμενο για τις ληστείες, ενώ του απέδωσε και την κατηγορία του μέλους σε συμμορία που διέπραττε ληστείες. Η κατηγορία αρχικά είχε εισαχθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αλλά αποφασίσθηκε η μετατροπή της.

Η συμμορία των Αλβανών έμπαινε σε σπίτια που είχαν «βάλει στο μάτι» και κρατούσαν επί ώρες τα θύματά τους σε ομηρία, μέχρι να τους αποκαλύψουν πού έχουν οτιδήποτε  πολύτιμο ή χρήματα. Ο τρόπος δράσης τους ήταν οργανωμένος, φορώντας ακόμα και μαύρες στολές με κουκούλες και γάντια για να μην αναγνωρισθούν. Επίσης, είχαν κάνει ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο του Γυθείου.