Ελλάδα

Συνελήφθη 35χρονος για ληστείες σε περίπτερα στον Πειραιά

Συνελήφθη 35χρονος για ληστείες σε περίπτερα στον Πειραιά Φωτογραφία: ΕΛΑΣ
Ο 35χρονος ήταν μέλος συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές και σε καταστήματα της περιοχής.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στον Πειραιά ένας 35χρονος Έλληνας, μέλος συμμορίας για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση αλλά και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 35 μέλος συμμορίας διέπραττε ληστείες υπό την απειλή όπλου σε περίπτερα και διανυκτερεύοντα καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά από τον Ιούλιο.

Πώς δρούσε η συμμορία των ληστών

Κατά την έρευνα προέκυψε ότι κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ο κατηγορούμενος μαζί με συνεργό του, κινούμενοι με μοτοσυκλέτα, αφού εντόπιζαν τα καταστήματα-στόχους, ο συνοδηγός αποβιβαζόταν από τη μοτοσυκλέτα, έμπαινε στα καταστήματα και περίπτερα και με την απειλή αεροβόλου αφαιρούσε χρήματα.

Οι κατηγορούμενοι κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες, προκειμένου να μην μπορούν να ταυτοποιηθούν. Μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού ταυτοποιήθηκε ο 35χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Κορυδαλλού και οδηγήθηκε στην αστυνομία, όπου και συνελήφθη.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• το αεροβόλο πιστόλι που χρησιμοποιούσε για τις ληστείες
• μεταλλικές αμπούλες αερίου,
• 2.147 μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου και
• ρουχισμός που φορούσε κατά τις ληστείες.

Κατασχέθηκε επίσης η μηχανή, η οποία εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο πλαίσιο αναζητήσεων τους για ληστείες που είχαν γίνει στο Αιγάλεω το μεσημέρι της 3ης Αυγούστου. Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις ληστειών σε περίπτερα και διανεκτερεύοντα καταστήματα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.