Ελλάδα

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Μενίδι - 26 συλλήψεις έως τώρα

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Μενίδι - 26 συλλήψεις έως τώρα
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εξελίσσεται αυτήν την ώρα στην περιοχή του στρατοπέδου Καποτά στο Μενίδι ενώ οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 26 συλλήψεις παράλληλα βρέθηκε μέχρι και φυτεία χασίς

Είκοσι έξι άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Καποτά, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στις Αχαρνές.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων, τρία για καλλιέργεια κάνναβης, τρία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και από ένα για καταδικαστική απόφαση για κλοπές, για πλαστογραφία και ρευματοκλοπή, ενώ δώδεκα συλλήψεις έγιναν για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχουν κατασχεθεί δενδρύλια κάνναβης, πυροβόλα όπλα, φυσίγγια και περισσότερα από 60.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, ενώ ακινητοποιήθηκαν 12 οχήματα.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από τη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις είναι μεγάλες ενώ στην επιχείρηση θα συμμετάσχει και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση γίνεται για τον εντοπισμό ναρκωτικών και όπλων αφού η περιοχή όπως είναι γνωστό έχει γίνει άντρο εγκληματικότητας.

Παράλληλα η επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού μετά τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, την περιοχή που ήταν και το ορμητήριο της σπείρας των ληστών των χρηματοκιβωτίων.

με πληροφορίες από ΑΠΕ