Ελλάδα

Με αμείωτη ένταση οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Χαλκιδική

Με αμείωτη ένταση οι αστυνομικοί έλεγχοι στη Χαλκιδική
Περισσότεροι από 9.000 στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, το παρεμπόριο, τροχονομικές, οικοδομικές και άλλες παραβάσεις υγειονομικού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα (Ιούνιο), ενώ συνελήφθησαν 69 άτομα για διάφορα αδικήματα και βεβαιώθηκαν περισσότερες από 2.200 παραβάσεις.

Οι συστηματικοί έλεγχοι σε διάφορες τουριστικές και παραλιακές περιοχές της Χαλκιδικής διενεργήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις σε πολυσύχναστες παραλίες της Χαλκιδικής, στοχεύοντας στην πρόληψη και καταστολή του φαινομένου των κλοπών και φθορών σε οχήματα των λουόμενων, με αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί άμεσα μία περίπτωση κλοπής από όχημα.

Μεταξύ άλλων, σχετικά με το παρεμπόριο, διενεργήθηκαν συνολικά 128 έλεγχοι και συνελήφθησαν 21 άτομα, βεβαιώθηκαν 43 παραβάσεις και κατασχέθηκαν 964 είδη παρεμπορίου τα οποία και καταστράφηκαν συμφώνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Συνολικά 82 έλεγχοι, διενεργήθηκαν σχετικά με την παράνομη ελεύθερη κατασκήνωση, συνελήφθησαν 13 άτομα και βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις.

Πραγματοποιήθηκαν 8.414 τροχονομικοί έλεγχοι, συνελήφθησαν 17 άτομα και βεβαιώθηκαν 2.028 παραβάσεις.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα όπως αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ