Ελλάδα

Τα Μάλια «καθαρίζουν» - Πόρτα στους «μέθυσους» τουρίστες από του χρόνου

Τα Μάλια «καθαρίζουν» - Πόρτα στους «μέθυσους» τουρίστες από του χρόνου
Σύμφωνα με βρετανικό δημοσίευμα στα Μάλια τα πράγματα αλλάζουν... Ξενοδόχοι στα Μάλια επιχειρούν να αλλάξουν την εικόνα και την φήμη της περιοχής, αναφέρει δημοσίευμα των βρετανικών Times, επισημαίνοντας ότι η περιοχή είχε γίνει συνώνυμη με τα ξέφρενα πάρτι, το μεθύσι, τους τραυματισμούς και την εφηβική και μετεφηβική βρετανική νεολαία

Όπως αναφέρεται, οι ξενοδόχοι της περιοχής πήραν απόφαση να βάλουν τέλος σε αυτή την κατάσταση. Το 95% αυτών αποφάσισαν να μην υπογράψουν συμφωνία με πρακτορεία που φέρνουν μέσω φθηνών πακέτων νεαρούς Βρετανούς τουρίστες και να προχωρήσουν άμεσα - από το 2018 - σε αντίστοιχες συμφωνίες με πρακτορεία οικογενειακού τουρισμού από την Κεντρική Ευρώπη και συγκεκριμένα την Γερμανία την Ολλανδία και την Αυστρία.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους της περιοχής η κατάσταση είχε ξεφύγει με αποτέλεσμα να έχει αρνητική επίπτωση στον τουρισμό. "Δεν έχουμε τίποτε εναντίων αυτών των παιδιών ούτε με τους Βρετανούς γενικότερα.

Όμως αυτοί οι τουριστικοί πράκτορες λειτουργούν στα πρόθυρα της εγκληματικής αμέλειας. Οδηγούν με σφυρίχτρες εφήβους που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης σαν κοπάδια στα πάρτυ και στα nightclubs της πόλης" ανέφερε χαρακτηριστικά ένας ξενοδόχος.